Насловна Политика Агентима АНБ-а отпремнине по 17.000 евра

Агентима АНБ-а отпремнине по 17.000 евра

1
ПОДИЈЕЛИ

ANB

Агенција за националну безбједност понудила је отпремнине за око 100 припадника ове службе који су стекли услове за пензију.

Припадницима Агенције понуђне су отпремнине од 15.000 до 17.000 евра, пише „Дан“.

Како наводи тај медиј висина понуђене отпремнине зависи од година радног стажа, функције коју су службеници обављали, старости. На овај начин за отпремнине службеника АНБ-а издвојиће се више од милион и по евра.

Према сазнањима Дана, међу онима који не желе да иду у пензију има старих оперативаца за које је резервисано мјесто у другим органима. Ово питање се може ријешити до 31. маја и ти оперативци више неће радити у Агенцији. На тај начин биће испуњен још један од услова који су постављени како би Црна Гора добила позивницу у НАТО.

Закон о АНБ-у прописује да службенику Агенције који закључно са 30. априлом 2015. године наврши најмање 50 година живота и 25 година стажа осигурања, од којих најмање 15 година ефективно проведених на пословима на којима се стаж осигурања рачуна са увећаним трајањем, радни однос престаје најкасније 1. маја 2015. године.

У овом случају, како закон прописује, службеник Агенције има право на старосну пензију.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Mašala, neka valja se. Treba ih sačuvati od nemaštine. I zaradili su brate, budimo pošteni. Što od droge, što od cigareta, nešto od nafte, …

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here