Насловна Издвојено Агенција за корупцију коначно сконтала: Миго сакрио 47.500 евра

Агенција за корупцију коначно сконтала: Миго сакрио 47.500 евра

Агенција је против политичког субјекта Демократска партија социјалиста покренула поступак за изрицање максимално законом предвиђене санкције (до 20.000 евра), и затражила повраћај средстава у буџет Црне Горе у висини од 47.500 евра

6
Miga
Миго сакрио паре

Агенција за спрјечавање корупције тврди да је ДПС прекршио закон тако што се незаконито финансирао у кампањи за изборе 2016, па ће бити новчано кажњен до 20.000 евра, а у буџет Црне Горе мораће да врати 47.500 евра.

У АСК су појаснили да на основу ДПС документације није јасно како је добијено 47.500 евра за изборну кампању владајуће странке у Голубовцима. Пошто је та цифра помињана у видео-снимку  Славољуба Стијеповића, бившег градоначелника Подгорице и активисте ДПС-а у Зети, и Душка Кнежевића, власника „Атлас групе“, очигледно је да се ради о тим парама које, како тврди АСК, нијесу прикупљене у складу са прописима.

– Поступајући по службеној дужности као и на основу медијских навода да је у изборној кампањи за парламентарне изборе 2016. године дошло до кршења одредби Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања од стране политичког субјекта Демократска партија социјалиста, Агенција за спрјечавање корупције је на основу спроведене контроле, увида у документацију и узетих изјава утврдила да је овај политички субјекат у току прикупљања и трошења средстава за изборну кампању прекршио чланове 6 став 12 и 18 став 2 Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања – наводе из АСК-а.

Они додају да је провјером утврђено да средства из приватних извора у износу од 47.500 еура, која су се односила на изборне активности на подручју Градске општине Голубовци, Демократска партија социјалиста није прикупљала у складу са Законом о финансирању политичких субјектата и изборних кампања.

– Овако прикупљена средства нијесу пријављена одговорном лицу у партији одређеном за намјенско трошење средстава и на начин предвиђен Законом, и трошење овако прикупљених средства није ишло преко посебног рачуна Демократске партије социјалиста отвореног за изборну кампању. Због утврђених неправилности у изборном процесу, Агенција је против политичког субјекта Демократска партија социјалиста покренула поступак за изрицање максимално законом предвиђене санкције (до 20.000 евра), и затражила повраћај средстава у буџет Црне Горе у висини од 47.500 евра – саопштили си из Агенције.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 15
  0

  Migo je tu razliku ugradio u temelje neke skromne vikendice od 500-600 kvadrata negdje na obali. Pa nece valjda ovi zasluzhni visoko rangirani Monteprkljanin da se u penzionerskim danima potuca po nekim Podgorichkim penthausima… 🙂

 2. 2
  0

  Ne treba biti naivan, „oni priznaju“ samo onoliko koliko su prinuđeni i koliko god je ovo samo farsa , treba je pozdraviti ali javnost treba da vrši pritisak da nakon ovog formalno-pravnog epiloga , slučaj dobije i svoj krivično–pravni, politički i moralni epiog koji treba da rezultira kaznom zatvora, ostavkama čelnih ljudi DPS-a na partijske dužnosti od lokalnog do nivoa vrha stranke, u moralnom smislu -ostavka upletenih i odgovornih lica DPS-a sa državnh i javnih funkcija i to ne samo po subjektivnoj veći po rukovodećoj odgovornosti .
  Tek tada možemo reći da je pravda djelimično zadovoljena. Do tada- treba vršiti pritisak, ako nišat drugo ono zbog mladih političara kako im se ne bi „usadio“ pogrešan sistem vrijednosti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here