Насловна Насловна Афера "Снимак" завршена само за Ђукановића

Афера "Снимак" завршена само за Ђукановића

0
ПОДИЈЕЛИ

hojt-brajan-ji

Амерички и европски званичници пажљиво ће мотрити како ће се одвијати случај афере „Снимак“, за који је премијер Мило Ђукановић рекао „да је завршена прича“.

Замјеник помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојт Брајан Ји рекао је у разговору за „Вијести“ да ће начин на који се црногорска Влада, полиција и правосуђе баве афером „Снимак“ бити важан показатељ посвећености државе да се бори против корупције. Додао је и да ће многе владе, укључујући и САД, пажљиво мотрити како ће се одвијати тај случај.

„Од великог интереса је за Црну Гору и пријатеље Црне Горе да се свака сумња у акт корупције, у свако кривично дјело истражи а починиоци гоне, да положе рачуне за таква кривична дјела. Не могу коментарисати детаље случаја јер их не знам и то не би било прикладно. Али став САД је јасан. Очекујемо да сумњива кривична дјела треба истражити у потпуности и да се одговорни за то изведу пред лице правде. Моја и друге владе пажљиво прате ове случајеве, афере како сте их назвали, да виде како ће се ријешити, да виде да ли их Влада, правосуђе и полиција озбиљно схватају, као показатељ да је Црна Гора заиста озбиљна у борби против корупције, против незаконите праксе која утиче на остатак друштва, на стање демократије“, рекао је Хојт Брајан Ји.

Премијер Мило Ђукановић казао је да је за Демократску партију социјалиста (ДПС) та афера завршена прича и да та странка неће утврђивати политичку одговорност у својим редовима.

peter-stano

Петер Стано, портпарол европског комесара за проширење Штефана Филеа, коментаришући изјаве предсједника Владе Мила Ђукановића о афери „Снимак”, рекао је да Европска комисија очекује да се афери „Снимак” посвети неопходна политичка и правна пажња.

„Могу да поновим да није на нама да прописујемо шта треба да се уради. Европска комисија је у извјештају о напретку била јасна у погледу важности тог питања, будући да је оно повезано са борбом против корупције. Није на нама да прописујемо шта треба да се уради, или да коментаришемо тужилачке одлуке. Али, очекујемо да се том питању посвети неопходна политичка и правна пажња у Црној Гори“, рекао је Стано у изјави за „Дан“.

Како преноси „Дан“, и истраживач политика у југоисточној Европи из бриселског Центра за европску политику Корина Стратулат поручила је да је „веома је битно да независни правосудни органи доведу ту аферу до краја и да они који су вршили злоупотребе за то одговарају“.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Биће ово: Хахаххаааа! Ко се задњи смеје, најслађе се смеје, а ја ћу да се смејем кад се расклинка ова тарапана! – Почело је, наздравље остатку ДПС-а!

  2. 0
    0

    Велики амерички шпијуни су растурени као бугарска скупштина, а не ова шака локалних доушника??? Полтронских приправника…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here