Насловна Насловна Афера „Приморка“: Мило аминовао вишемилионску крађу

Афера „Приморка“: Мило аминовао вишемилионску крађу

5
ПОДИЈЕЛИ

Петнаест особа, међу којима су владини функционери, банкар и привредници, формирали су криминалну групу која је под плаштом приче о оживљавању  државне компаније Приморка, између себе наводно подијелила више милиона евра пореских обвезника.

У сриједу је ухапшено 12 особа и издат налог за привођење још три, осумњичене за злоупотребу овлашћења у привреди, злоупотребу овлашћења у привреди путем подстрекавања и помагања и злоупотребу службеног положаја, извршених на организован начин.

Припадници Специјалног полицијског одјељења лисице на руке ставили су бившем помоћнику министра финансија Борису Бушковићу, генералном секретару Заједнице општина Рефику Бојаџићу, власнику Приморке и Крисме Небојши Бошковићу, његовој супрузи Биљани и извршном директору те приватне фирме Светозару Марковићу…

Хапшење је резултат вишемјесечне истраге о гаранцијама које је Влада 2010. издала приватној фирми Мелгонија – Приморка.

Саговорници блиски истрази тврде да провјера води готово до врха тадашње Владе у којој је министар финансија и вицепремијер био Игор Лукшић. Тадашњи премијер био је Мило Ђукановић. Њих нема на списку осумњичених.

Стаматовић је био Лукшићев савјетник када је владиној Комисији за контролу државне помоћи предложио да Бошковићевој фирми са четири милиона гарантују за кредит од 14.400.000 евра које ће овај наводно уложити у Приморку.

Нејасно је гдје је тај новац отишао – приватник, међутим, кредит није вратио, а грађани су платили четири милиона евра, са колико је Влада гарантовала за Бошковића.

Отворено је питање – како је Влада, на чијем је челу био Мило Ђукановић, одлучила да, државним новцем, барској компанији жирира за кредит од 14 милиона.

Ко је власник Мелгоније Приморка вјерујте ми уопште ми није важн.  Овдје, према мом сазнању, није било никаквих закулисних радњи, никаквих приватних интереса, никаквог преливања новца пореских обвезника у приватни џеп„, казао је тада Ђукановић 2014.године.

Мелгонија је, у међувремен,у завршила у стечају, а радници на бироу. Бивши запослени су дошли до документа који је показао да ни цент од кредита који је тада узет, а за који је Влада гарантовала, није потрошен за оно за што је првобитно био намјењен – а то је модернизација фабрике.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svi putevi vode do nezajazljivih Djukanovica i njihovih satrapa.
  Uhapsene su monete za potkusurivanje i unapred odredjeni zrtveni jarcevi, kojima je bilo lijepo i koji su mislili da ce Milo zadovijek.
  Mozda ce cutati kao Marovic, a mozda i nece.
  Suzava se krug oko najveceg zlikovca i guzice u novijoj istoriji Crne.
  Nema zadovijek. I Priroda se mijenja, a kamoli gmizavci crnogorski.

 2. 0
  0

  Stvarno više smiješno,hajde već jednom nađite da je Milo napravio nešto dobro da se iznenadimo pa da novinara predložimo za Pulicerovu nagradu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here