Насловна Друштво Aфера Кошљун: Маровић лагао на суду

Aфера Кошљун: Маровић лагао на суду

0
ПОДИЈЕЛИ

У току истраге тужилаштва о малверзацијама приликом продаје општинске земље на брду Кошљун, Светозар Маровић 11. децембра 2013. обавјештава Лазара Рађеновића да се срео са једним човјеком и да мисли “да је поправио ситуацију”.
layar radjenovic

У истом СМС-у, потпредсједник ДПС-а пита актуелног градоначелника Будве – да ли су из Општине отишли гости из Тужилаштва…

У наставку суђења за наводно намјештање око куповине и продаје те општинске земље,  преслушавани су  телефонски разговори и читане поруке између градоначелника Будве и  Маровића.

Рађеновић је тако телефонском поруком обавјештавао   Маровића  о бројевима кредита који су узимани за куповину земље на брду изнад Будве. То је,  како тврди, радио и зато што му је потпредсједник ДПС-а надређени у партији.

На питање суткиње Валентине Павличић, зашто је Маровићу слао те поруке и какве везе он има са банком, Рађеновић је казао да је често са њим и да се овај интересује за сва дешавања у Будви.

„Он је мени један од надређених у ДПС-у Будве. Рекао сам Свету у телефонском разговору за шта се тужилаштво интересује, и зато сам му послао бројеве намјенских депозита. Хтио је да види коме су дати“, додао је окривљени.

Замјеница специјалног тужиоца Лидија Вукчевић, подсјетила је да је Маровић прије пар дана свједочећи рекао да је тек након подизања оптужнице и из медија сазнао за аферу Кошљун. Она је констатовала  да се сада зато  поставља  питање вјеродостојности његовог свједочења.

Маровић у једној од порука обавјештава саговорника  да путује из Подгорице ка Будви и пита: „Да ли сам у праву –  Општина је расписала тендер, продала земљу, склопила уговор. Нема штете“.

svetozar-marovic

На питање суткиње одакле је Маровић знао за комплетну  процедуру, Рађеновић је казао да је можда “Маровића начелно информисао”.

Исти саговорници разговарају и 12. децембра, када Рађеновић каже Маровићу да треба да сједну са Видом Рађеновићем.

Он је суткињи јуче рекао да је тада Вида “спремао” јер је овај требало да у тужилаштву даје изјаву.

„Спремам га на три питања, о односу са банком и намјенском депозиту. Нисам ја учио Вида шта ће да каже, већ само да му дам савјет“, казао је Рађеновић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here