Насловна Друштво Афера „Хотел Премијер“: Ко је аболирао силоватеља из америчке војске

Афера „Хотел Премијер“: Ко је аболирао силоватеља из америчке војске

3
ПОДИЈЕЛИ

Афера злостављања дјевојке у хотелу „Премијер“ у Подгорици, чији је највјероватнији виновник амерички војник, и даље је под велом тајне, односно на дјелу је својеврсна завјера ћутања.

Иако је црногорска полиција својевремено потврдила да истражује случај злостављања у хотелу „Премијер“, све је се остало мртво слово на папиру. Упркос томе што се скандал у Подгорици десио прије нешто више од двије године и даље влада мук надлежних.

Зато се оправдано постава питање да ли су амерички војници аболирани након што је Црна Гора постала дио НАТО-а, односно због чега и даље нема одговорности за америчке силоватеље из подгоричког хотела „Премијер“.

Подсјећамо, менаџер хотела је обавијестио полицију да је анонимно мушко лице пет пута позивало на телефоне рецепције и на енглеском језику саопштило следеће: „Налазим се на четвртом спрату хотела и у мојој соби се налази дјевојка коју сам везао ланцем. Желим да ми донесете инвалидска колица, како бих дјевојку ставио у њих и избацио из собе“.

У документу, у који је портал ИН4С имао увид захваљујући Савјету за грађанску контролу рада полиције, додаје се да се у једном од ових пет позива чуо и непознати женски глас, али се садржина разговора није разумјела.

У допису стоји да особље хотела није могло да обави контролу свих соба на четвртом спрату, јер у једној гост – амерички држављанин није желио да отвори врата.

Наводи се да су потом у хотел стигли припадници полиције и Интервентног вода након чега је извршен претрес и собе у којој се налазио амерички држављанин, према нашим сазнањима – припадник војске САД-а, али, према наводима полиције, том приликом није пронађено женско лице, ни трагови насиља.

Указујемо да се полиција огласила тек након вишемјесечног и упорног прозивања од стране нашег портала да се изјасни о могућем случај злостављања у хотелу „Премијер“.

С друге стране, завјера ћутања и даље је присутна када су у питању управа хотела, тужилаштво, америчка амбасада и тзв. независни медији.

Сви они се, по свему судећи, надају да ће афера “хотел Премијер” пасти у заборав, односно да ће још једно могуће иживљавање у режији америчких војника остати некажњено.

Њихово ћутање даје потврду оцјенама да је „са врха“ стигао захтјев да се све заташка како не би избио међународни скандал.

Подсјећамо, према медијским наводима, одмах након полиције и инспектора у хотелу „Премијер“ појавио се и чиновник Амбасаде САД у Подгорици, који се распитивао о анонимној пријави.

Хоће ли се у Црној Гори овакве ствари чешће дешавати сада када је и формално под НАТО окупацијом – видећемо. У сваком случају, амерички војници нијесу нигде познати по добром владању, па ни код својих кућа. Разлика је једино у томе што тамо могу да их кривично гоне.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    0

    Američki vojnici jedino mogu da odgovaraju pred americkim vojnim sudom i nigde vise za bilo koji vid prekršaja,ratnog zločina ili bilo čega drugog!Taj sporazum potpisuje svaka vlada koja pristupi Nato paktu, tako da je ovo sve i istina mogu samo da mu pljunu pod prozor a ako ga uhapse u nekom slucaju mislim na policiju CG u roku od 24h bio bi u americi!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here