Насловна Политика Адвокат Јовановић предао оригинал: Синђелић није крочио ван „Шереметјева“ (ВИДЕО)

Адвокат Јовановић предао оригинал: Синђелић није крочио ван „Шереметјева“ (ВИДЕО)

Овај документ у потпуности може да промијени ток суђења за наводни државни удар

11
Саша Синђелић

Адвокат Мироје Јовановић предао је данас Судском вијећу Вишег суда у Подгорици оргинални документ којим Русија потврђује да је главни свједок сарадник Саша Синђелић лагао да је у септембрру 2016. године био у Русији.

Тиме је монтирани судски процес за аферу „државни удар“ крахирао, јер је у питању званични документ Руске федерације, који недвосмислено указује да Синђелић у септембру 2016. године није напуштао аеродром „Шеремтјево“, иако је он на суђењу тврдио супротно.

Оргинални документ

ИН4С ексклузивно објављује документ из Руске федерације:

У вези са Вашим дописима од 30. јула 2018. председнику Руске федерације Владимиру Путину, секретару Савјета безбједности Руске Федерације Николају Патрушеву, а такође Влади Руске федерације саопштавамо да у складу са планом 4 „Споразума између Владе Руске федерације и Владе Републике Србије о условима узајамних путовања држављана Руске федерације и држављана Републике Србије” од 20. фебруара 2009. г. и планом 11 Закона Руске Федерације од 1. априла 1993.Г. бр. 4730-1 ”0 државној граници Руске Федерације” улазак држављана Републике Србије на територију Руске Федерације врши се искључиво преко локација за прелаз.
Уједно вас обавештавамо да је, по сазнањима надлежних органа Руске федерације, дана 27. септембра 2016. г. држављанин Републике Србије Синђелић Саша, датум рођења 11. јули 1980.г., долетео је на међународни аеродром „Шереметјево” летом из Београда. Истога дана, не прешавши државну и царинску границу Руске Федерације, из зоне транзита аеродрома ”Шереметјево” одлетео је у Београд„.

„Овај документ у потпуности може да промијени ток суђења“, казао је раније Јовановић.

Предају овог документа, обиљежила је панична реакција специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

Овим се потврђује да су лажи Синђелића у монтираном судском процесу  велике као Русија. Наиме, једно од проблематичних мјеста његовог свједочења је управо била његова наводна посјета Москви крајем септембра 2016. године гдје се наводно са Едуардом Шишмаковим договарао око „државног удара“.

Синђелић је, тим поводом, дао двије сасвим супротне изјаве тужилаштву Србије и тужилаштву у Црне Горе: у првој, он никада није ушао у Русију, већ је одмах са аеродрома враћен назад; у другој, као „битно“ лице, провучен је „тунелима“ избјегавши пасошку контролу.

Синђелић је казао да је „Еди“ требао да га сачека на аеродрому у Москви. Његова два свједочења поклапају се само до тог тренутка. Затим крећу супротним правцима.

У свједочењу у српском тужилаштву он наводи да даље од аеродрома није пошао:

„Ја сам ту задржан. Прво ми је речено да ја уопште на такав начин не могу да улазим и боравим у Русији јер, они су ме питали где ја тачно идем… ја сам ту спроведен у део где свако може да дође, да кажемо, нису ме пустили да уђем у територију Русије него тај део међународни“, казао је Синђелић, пред тужиоцем Лидијом Игњатић 27. 10. 2016. године.

На питање Игњатић како је дошао у Москву он је поновио да је дошао авионом.

Ја уопште нисам пуштен да уђем у Русију. Ја сам остављен да седим на аеродрому… ту се појавио тај Еди да кажем Едгард и питао мене какви су проблеми ту, шта се десило, ја кажем шта се десило и тако даље и он човек каже да ја инсистирам на томе да уђем унутра и тако даље. Ја сам рекао ја ћу учинити све што је могуће да уђем али то очигледно није могуће„.

Он је тужитељки казао да су му службеници на аеродрому објаснили да може да се одмах врати у Србију, или да сачека депортацију, али у том случају ризикује да му се забрани долазак у Русију.

„И онда сам се наравно одлучио за ово прво сматрајући да нема потребе да компликујем било какве процедуре ту и да имам проблема“, казао је тада у Тужилаштву Србије Саша Синђелић.

Игњатић је објаснио да је са „Едијем“ разговарао у просторији гдје је био задржан, али да није могао да даље уђе у Русију.

Нова верзија пред црногорским тужилаштвом

Међутим, током саслушања пред тужиоцем Сашом Чађеновићем, 20.3.2017. године, његов исказ се из коријена мијења. Он више не ризикује да буде депортован, већ има „посебан третман“.

„Мени је Еди послао поруку да под хитно дођем у Москву. Отишао сам за Москву летом који је био у вечерњим сатима, чини ми се у ноћи између 26. и 27. септембра 2016. године.

Када сам дошао, овде истичем да сам пасошку контролу на аеродрому Београду прошао потпуно нормално као и сваки пут, а након мог доласка у Москву, на аеродрому ме је чекао Еди са још једним човеком.

Овде би хтео да будем потпуно прецизан и јасан. Еди ме је са тим човеком сачекао на излазу тунела прије пасошке контроле. И Еди и овај човек имали су неке беџеве на себи, и човек је дао и мени неки беџ односно картицу, која је мени личила на оне службене легитимације које се каче, и након тога нас тројица смо прошли неким ходницима, и изашли на месту где се преузима пртљаг дакле са друге стране пасошке контроле. Другим речима ја нисам приликом доласка у Москву прелазио границу, пасошку контролу“, казао је Синђелић пред Чађеновићем.

Он је казао да му је Еди тада казао да је то урађено предострожности ради.

Тајним ходницима до Москве

Док је сазрело вријеме да свједочи у Вишем суду, Синђелић је свом исказу додао још пар „детаља“.

Током главног претреса  9.11. 2017. он више не помиње ни поломљени пасош због чега му није дозвољен улазак у Москву.

„Са важећом путном исправом сам прелазио на свим прелазима, нека провјеравају, мени се није журило“, казао је Синђелић.

Међутим, мало касније наводи још фантастичнију причу:

Када сам изашао из авиона кроз онај тунел, ту смо кренули мало десно горњим ходником, онда степенице лијево на доље, онда има један раван дио који води према тим пунктовима за прелаз, када се погледа, мало искоса улијево у односу на степенице што се силази, а са десне стране зид гдје су метална врата иза пунктова, они су откључали та метална врата, ушли смо унутра, прошли тим ходником. Ја сам прошао паралелно, буквално сам прошао иза зида пасошке контроле, што значи да ми је она остала са лијеве стране„.

Код истражног судије потврдио да није ушао у Москву

Да је у питању најобичнија фарса потврђује исказ Синђелића од 2. новембра 2016.године пред судијом за истрагу Вишег суда у Подгорици Мирославом Башовићем у којој тврди како у септембру те године није ушао у Русију.

Крајем септембра стиже ми порука од Едија да хитно морам да дођем у Москву да разговарамо о неким дешавањима. Ја нијесам осјећао ништа лоше у томе и отишао сам. Имао сам проблеме на аеродрому везано за пасош и задржали су ме у простору за међународне путнике и да се одмах вратим за Србију, па кад извадим нови пасош да могу да уђем у Русију. У том простору био је и Еди и онда Еди каже да кад ја не могу да уђем у Русију, да ће он да дође у Србију„, казао је тада Синђелић.

Записник са саслушања

Он је додао да му је Еди „купио карту за повратак“, јер он „није могао да изађе из те зоне да купи карту“.

„Потом сам се вратио за Србију“, навео је Синђелић.

Иначе, Саша Синђелић, убица који је у Хрватској осуђен на 21 годину због суровог убиства Мирка Фотеса, једини је свједок Специјалног државног тужилаштва. Његове ријечи су једини „доказ“ које тужилаштво има против српских држављана и лидера Демократског фронта за наводни државни удар. Колико су његови искази истинити, можете се увјерити у видео прилогу.

11 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  0

  Zar advokati odbrane ne mogu da zavrse posao tako sto bi kopirali zvanicni rekord kad sa aerodroma Nikola Tesla – kad je Sindja otisao za Moskvu i kad se vratio (1916)? To nije nikakav problem dobiti istim putem – pismenim javnim zahtevom? Nemoguce je da bi vlasnici NT aerodroma (privatna FRA Co.) lagali da pomognu odbrani.

 2. 1
  0

  Evo vam najbolji dokaz da se radi o smejuriji – loshe reziranom d. udaru:

  Da ovde ima ista konkretno, da je DF sa Rusima zaista organizovao ovaj smesan drzavni udar, zar bi ove budalastine rastezali godinu dana? Pogledajte sta rade ovih dana? Cekiraju mobilne telefone, totalno nebitne pozive sa totalno nevezanim osobama…. Oni jadnici sede u onoj ucionici na klupi pored 10ak advokata. Tuga jedna. …. Ima vise advokata nego optuzenih! Pravo, istinsko sudjenje bi bilo efikasno, sudije bi sprecile da se nebitni detalji uvlace u pricu, imali bi PRAVE SVEDOKE. Ovde su jedini svedoci Paja i Sindja. To je sve! Neki okrivljeni znaju Paju, a drugi okrivljeni ne znaju ni jednog ni drugog. Prvi put vide i cuju jedine svedoke, koji ih optuzuju.
  .
  .
  .
  Sto se mene tice, za mene je sve bilo objasnjeno kad je Paja poceo da svedoci, kako je nabavio 50 pusaka za drzavni udar i potom ih unistio po nalogu Katnica!!! Sta posle toga ima da se sudi i tuzi???

  • 0
   0

   Tvoje opservacije o suđenju u Bariju i ovom suđenju su zaista na nivou pijačne prodavačice. Što te više slušam sve više sumnjam da ti imaš bilo kakvo obrazovanje, a vidio sam odavno da nemaš predstave o pravu.

   • 0
    0

    Tvoj problem nije to sto si rekao – „da imas/nemas ikakvo obrazovanje“. Kad bi samo to gledali, ti bi bio OK, normalan, prosecan gradjanin. Tvoj problem je sto me podsecas na Diktatorovog „stratega“ Bebu Popovica ili nekog njegovog sitnog dousnika, ‘poslovnog saradnika’.

    To sam zakljucio na osnovu svih tvojih komentara, a narocito ovog zadnjeg. Tebe je to sto sam gore rekao (kao i ostali moji komentari) ujelo za srce, dirnulo ti je u shefa i poso’. Posto nisi imao ista iole logicno da odgovoris, odlucio si se na psovke, sto svaki balvan moze da odvali.
    .
    .
    .
    Nego, mozes li da mi odgovoris na sledece pitanje:

    „Ja ovde navratim svakih 5, 6 meseci… Ostanem, koliko mogu sebi da dozvolim odusak-zezanje/gubljenje vremena. Svo to vreme, svaki put ja ovde uzivam. Hospitalizujem nerve. Ovo su moji ljudi. Oni izgledaju kao ja, pricaju kao ja, imaju moje patnje, strahove, nadanja – moji Srbi. A sta ti ovde radis? Ti si ocigledno POLITICKA PROSTITUTKA, koju bilo ko moze da IZNAJMI. Da to nije tako, nemoguce je, da si ti toliki MAZOHISTA, da si na sajtu, koji je toliko daleko od tvojih NALOGODAVACA/tvojih diktata, da dalje ne moze biti. Visis ovde bez prekida. To bi bilo kao da ja idem svaki dan, godinama na sajt B92. Morali bi da me nateraju sa pistoljem na celu. Dakle da rezimiram pitanje – reci nam sta si? POLITICKA PROSTITUTKA ili MAZOHISTA BEZ ikakve chasti, dostojanstva i obraza?“

   • 0
    0

    Tužilac u Bariju je odustao od optužnice za Đukanovića i još nekoliko ljudi. Očekuje se da uskoro odustane i od optužnice protiv poslednjeg sa tog spiska, a zaista ne znam kako se zove. Ali to se može pripisati samo tvojoj neinformisanosti i nije ništa strašno. Ali izjava da tužilaštvo nema prave svjedoke već samo Sinđu i Paju je nevjerovatna i ne bih rekao glupa (jer ti nijesi glup čovjek) koliko je zlonamjerna. To su dva glavna čovjeka za operaciju u CG i tužilaštvo ima priznanje ne jednoga od njih, nego obojice! Naravno da su one budale iz Srbije nevažni ali tužilac nije mogao reći ‘vi ste idioti i idite kući’. To se mora utvrditi u sudskom postupku i o tome će odlučiti sudije. Oni su imali priliku za sporazumno priznanje krivice i davno bi bili kući. Ali oni su željeli da dokažu nevinost i to se dokazuje jedino u sudskom postupku. Cilj tužilaštva nije da se osude ovi idioti već da se raskrinkaju organizatori, dokaže ruska veza i osude Šišmakov i Popov, za šta ima više nego dovoljno dokaza po svim evropskim pravnim standardima. A postupak otežu jedino advokati. Ustvari tamo je samo jedan advokat, onaj Radosavljević, a ostalo su ili alkoholičari ili cirkusanti ili obični statisti koji i ne pokušavaju nešto da kažu jer je sve više nego jasno.
    Zašto sam često ovdje? Ovdje se skuplja najneobrazovaniji, zavedeni i neinformisani dio naše populacije. Možda treba da čuju i drugo mišljenje osim laži koje im poturaju decenijama. Nijesu oni loši ljudi, čak suprotno, ali su nevjerovatno zapušteni i iz neznanja rade loše stvari. Obično sam ovdje u vrijeme doručka ili kad radim neke projekte na računaru. Pročitam prave vijesti na portalu AntenaM (što bih i tebi preporučio ako želiš da se informišeš o događajima u CG), isprdam se sa lokalnim idiotima i idem za poslom. Samostalni sam preduzetnik i sam sebi gazda a pošto se godinama bavim i poljoprivredom jedini poslodavaci su mi sunce i vjetar a nikako Đukanović ili Marković.

 3. 0
  0

  Zar mislite da će rusi priznati da su angažirali Sinđelića ha , ha , pa smješni ste , naravno da ce sve uraditi da „dokažu“ da nemaju veze sa pokušajem nasilne promjene vlasti .
  A svi znamo što ste spremali .

 4. 1
  0

  OVAJ ZATARSKI SELJAK ,POTURICA I ZBIR ZVANI „KOMLEN“SAMO „SUJMA“U SRDJANA I NJEGOVU NAOBRAZBU A „NESUJMA“U PROTUVE I UBICE TIPA PAJA,SINDJA ,MINDJA!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here