Насловна Издвојено Адвокат Јовановић: За разлику од Катнића, Врховни суд показује правно знање

Адвокат Јовановић: За разлику од Катнића, Врховни суд показује правно знање

6
ПОДИЈЕЛИ

Став Врховног суда да се „Споразуми“ које су закључили Мирко Велимировић и остали не могу прихватити као доказ, производ је две групе чињеница, казао је aдвокат Андрије Мандића и Михаила Чађеновића у поступку за лажни државни удар Мироје Јовановић. Он је нагласио да, за разлику од специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, Врховни суд показује правно знање.

„Хронолошки гледано, одбрана је 24. маја предала Вишем суду у Подгорици поднесак на 143 странице, у којем се, између осталог, детаљно анализира правна валидност ових Катнићевих споразума (стране 90 до 96 поднеска).
Виши суд је, да би са себе скинуо одговорност, упутио предмет на разматрање Врховном суду, а кривично одељење тог суда је, по први пут, ‘показало зубе’ и једноставно усвојило становиште одбране,“ истакао је Јовановић и додао:

„Иначе, ми смо своје правно мишљење базирали на регионалној и међународној пракси, која не дозвољава да се приватни договори тужиоца и окривљених третирају као валидан документ, односно да се на таквим актима не могу заснивати судске пресуде у овом поступку.

Ја схватам да Миливоје Катнић ово не разуме, јер је ипак под старе дане положио правосудни и завршио факултет. Њему сваки поднесак одбране дужи од једне стране представља ‘специјални рат’, њему сваки међународни стандард представља међународну заверу.“

Какав тужилац – такав и предмет

„Речју, какав тужилац – такав и предмет, односно лош шпијунски роман и правна фарса. И шта друго преостаје Катнићу осим да прети и куне се на часну реч,“ казао је адвокат Јовановић и нагласио:

„Драго ми је да је Врховни суд препознао проблематику, и да је стручна јавност неподељено на страни невино оптужених. Да ли ће се Врховни суд одупрети притисцима, показаће се убрзо.“

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovaj momak je pravo osvjezenje u podgorickom blatu neznanja. Nisam znao da je cuveni major Katnic kasno zavrsio fakultet, jer sam bio ubijedjen da ga nije ni zavrsio. To mu je UDBA sredila kod Mujovica. Brata ovog sto ga salje da snima okolo. Kakva koncentracija olosi braco draga.

 2. 0
  0

  Sve oni znaju što se tiče prava.Znaju sudije sve što treba,ali su probrani od strane Udbe,da igraju kako im se zasvira.Neki svojevoljno,a neki su ucijenjeni lijepim fotkama i snimcima.
  Znaju oni da sude,e sad,kako im se naredi…to je već drugo pitanje….Nemoj da te zavaraju,Jovanoviću.

 3. POSLIJE MLADIH ,LIJEPIH I PAMETIH UVUNJENIM DJEMPERIMA EVO NAS MLADIH ,PAMETNIH I LIJEPIH U CRVENIM MASNJAMA,OJ HA!
  0
  0

  AKO JE ZAVRSAVA TU VELJU SKOLU KOD MUJOVICA ,KAKAV DEKAN TAKVA SKOLA!,TUZNA SKOLA!GOSPODIN JOVANOVIC JE GOSPODIN I STRUCNJAK SA VELIKIM G ISTO KAO GOSPIDN RODIC!U OVOM SLUCAJU UOPSTE VISE NIJE PITANJE STRUKE ,OVDJE JE PITANJE LJUDSKOSTI I CASTI I ZDRAVOG RAZUMA!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here