Насловна Мозаик Adobe представио концепт гласовног асистента за уређивање фотографија

Adobe представио концепт гласовног асистента за уређивање фотографија

0
ПОДИЈЕЛИ

Гласовни асистенти одавно нису никакав новитет, напротив, већ сада се може говорити о својеврсном стандарду. Јер, нашим паметним телефонима, таблетима и рачунарима можемо управљати гласом, Андроид и iOS имају гласовне аситенте, macОS и Windows такође, а и све више произвођача апликација размишља о томе да вештачку интелигенцију и препознавање гласа имплементира у своја ионако фантастична софтверска решења.

Један од таквих новитета представила је и компанија Adobe, која се одавно позиционирала на једно од водећих места када су у питању апликативна решења за уређивање мултимедијских садржаја, а фотографија поготово. Иако је за сада реч о концепту, који ће се тек развијати, занимљиво је видети како се фотографије могу уређивати гласом…

Видео који је објављен на службеном Adobe Jutjub каналу демонстрира једноставне функције гласовног асистента за уређивање фотографија. Функције „crop“, „reframe“ и „share“ у потпуности се одрађују гласом, што је, надају се многи, тек почетак нове приче у Adobe свету.

„Ово је први корак који би нашу идеју за уређивање фотографија гласом требало да развије до сасвим новог нивоа. Хоће ли наш асистент бити „постављен“ унутар апликативног АAdobe добе пакета на рачунару или ће бити у „цлоуду“ за сада није толико важно, али поставили смо високе циљеве у овом пројекту, уверени смо да ћемо заједно с нашим корисницима да направимо нешто сјајно“, наводе медији једну од објава из Adobe Research одељења.

Када ће и хоће ли уопште заживети Adobe гласовни асистент не зна се, али ствари су се покренуле…

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here