Насловна Политика Абазовић: Суторином се скреће пажња са животних тема

Абазовић: Суторином се скреће пажња са животних тема

0
ПОДИЈЕЛИ

Прича о Суторини служи за прикривање великих економских проблема и животних тема како у Босни и Херцеговини и Црној Гори, сматра независни посланик Дритан Абазовић.

Dritan-Abazovic-skupstina

Он је оцијенио да је та прича дошла у прилично незгодном тренутку за обије државе.

Она служи само за прикривање великих економских проблема и унутарполитичких односа у БиХ, а црногорским политичким елитама одговара јер ће форсирање те приче бацити у други план неке животне теме које су много актуелније“, казао је Абазовић за агенцију МИНА.

Према његовим ријечима, те теме се тичу, прије свега, кредита за аутопут, дужничког ропства у које држава све више улази, али и онога што би требало да буде приоритет у овој години – борбе против криминала и корупције.

„Не желим да вјерујем у теорију завјере, али не желим потпуно ни да одбацим могућност да се ово, можда, и договорно ради, било је и таквих навода из БиХ“, додао је Абазовић.

Он је казао да се нада да та прича неће завршити на међународном суду, јер би то, како је навео, било лоше за међудржавне односе.

„Из тог спора би једна страна морала изаћи као побједник, а друга као губитник, што би додатно подигло тензије“, појаснио је Абазовић.

Он је рекао да причу о Суторини доживљава „слично као ону о Дрону на утакмици у Београду, као каменовање на Косову, долазак косовских званичника у Црну Гору“.

То су све теме које без икакве потребе дижу међудржавне тензије и скидају са дневног реда оне које су најбитније за грађане региона, а то је економски развој који је у великој кризи“, закључио је Абазовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here