Насловна Политика Абазовић: Што прије одржати парламентарне изборе

Абазовић: Што прије одржати парламентарне изборе

0
ПОДИЈЕЛИ

Парламентарни избори у Црној Гори требало би да се одрже што прије зато што власт не рјешава проблеме грађана и не ради оно зашто је добила мандат, а не због промјена у опозиционим партијама, сматра независни посланик Дритан Абазовић.

Dritan-Abazovic-skupstina

Навијам да се мандат Скупштне што прије прекине и мислим да то није потребно због превирања у опозицији, нити промјена на политичкој сцени и појаве нових политичких субјеката као и разграђивања постојећих“, рекао је он.

Он сматра да је узрок врло критична економска ситуација која се стално усложњава.

Влада не рјешава проблеме и не ради оно за шта је добила мандат од грађана„, казао је Абазовић агенцији МИНА.

То су, како је оцијенио, разлози због којих би требало скратити мандат Скупштини, како би се на изборима издејствовале „толико жељене промјене“.

Абазовић сматра да је једина препрека одржавању у пријевремених избора „начин на који ћемо изаћи на изборе“, због, како је објаснио, још нефункционалног изборног законодавства.

Чим се стекну услови, везано и за електронску идентификацију, бирачки списак и још неке проблеме који се сад рјешавају, али нијесу још добили неопходну динамику. Навијам да избори буду што прије“, поручио је Абазовић.

Према његовим ријечима, упркос томе што су поједини посланици промијенили партију и задржали мандат, опозиција није изиграла вољу бирача.

Када су у питању опозициони субјекати, грађани треба да радује што су и даље, без обзира на девијацију појединих политичких субјекада, неки људи остали да заштите њихов интерес и да бране ставове и принципе које су заговарали 2012.године када су грађани гласали“, рекао је Абазовић.

Ту се, како је навео, може наћи и позитивна страна „свих ових негативних дешавања“.

Ново вријеме, како је навео, тражи нову политику и нове политичаре.

Мислим да је то нешто што је добро за Црну Гору“, закључио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here