Насловна Мозаик Абазовић: Очекујем да Бечић хитно закаже сједницу парламента на којој би прва...

Абазовић: Очекујем да Бечић хитно закаже сједницу парламента на којој би прва тачка дневног реда била нови тужилачки закони

Нагласио је да је представницима ДФ упутио захтјев "који је крајње реционалан" да се рад Скупштине Црне Горе одблокира

9
Катнић и Станковић

Потпредсједник Владе Црне Горе и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић увјерен је да ће Црна Гора ускоро добити нови сет тужилачких закона око чијег иницијалног текста су партије владајуће коалиције синоћ постигле сагласност, те да ће се већ наредних мјесеци то осјетити по значајном унапређењу квалитета рада, али и система одговорности у тужилаштву.

Абазовић је, одговарајући на питања новинара након радне посејте Тивту, казао да од предсједника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића очекује да закаже сједницу парламента „у првом наредном слободном термину“ а на којој би прва тачка дневног реда били нови тужилачки закони, као и да очекује од Демократског фронта (ДФ) који своје гласање о било којем другом законском предлогу Владе условљава претходним усвајањем тужилашких закона, да буде свјестан чињенице да парламентарни живот мора да функционише и мимо тога.

Он је рекао да на путу у ЕУ, Црна Гора „не може а да не испоручи резултате“ и да је најмање до сада учинила у реализацији својих обавеза из поглавља 23 и 24.

Ту је каже, било највше замјерки европских партнера и ту се стање не може побољшати без веће одговорности тужилаца на свим нивоима.

Нагласио је да су на састанку у недјељу вече представници владајућих партија пронашли „оптималан оквир“ за нове тужилачке законе који „не подразумијева никакав радикализам, нити је Свето писмо што значи да смо у наредним данима више него рапосложени да чујемо сугестије, критике и предлоге за унапређивање тог текста“.

Он је позвао руководство Скупштине Црне Горе „да дјелује промптно и да у најскорије вријеме закаже сједницу парламента када му буде достављен предлог нових закона.

Нагласио је да је представницима ДФ упутио захтјев „који је крајње реционалан“ да се рад Скупштине Црне Горе одблокира.

Прочитајте ЈОШ:

Кнежевић: Прихватили смо предлог ЕК да би разбили монопол заснован на непотизму и корумпираности тужилаца

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 
9 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Tutinac
24 дана

PODRSKA ZA DF

Rambo
24 дана

Smijenite ovu dvojicu pa fino kad ih smijenite onda na saslusanje i odgovornost zato sto su ucestvovali u sceniranju nazovi drzavnog udara .

Zorule
24 дана

Kakav je problem Dritane, ti zablokir’o, ti odblokiraj!

NIKOLA
24 дана

POČNITE VIŠE DA RAADITE ONO ZA ŠTO SMO VAS IZABRALI JER SE OVO VIŠE NE MOŽE TRPLJETI

CG2050
24 дана

Heterogeni sastav parlamentarne većine ima niz prednosti u fazi pripreme i sprovođenja skupštinskih, bitnih odluka. Sa „nulte“ pozicije, ipak, osjećaju se značajni pomaci koji konsekventno sprovode biračku volju iskazanu 30-og avgusta. Idu stavri, lagano se, za sada, dekomponuje „bivša vlast“ i njeni upravljački mehanizmi, institucionali i van njih. Do punog, trajnog sušastvenog zamaha, u svim oblastima i ostvarenja konačnog cilja – „restauracije“ autentične i željene Crne, doći će i prije projektiranog vremena i pored opstrukcija raznih vrsta. Zato: otvoreni dijalog svih aktera u vlasti o svakom bitnom pitanju (stubovima pravednog društva) i te kako je značajan. Ispružene ruke, stisak nakon dogovora i sporazuma, i naprijed…! Bravo za sve aktere: Demokrate, URU, DF, MNN, i ostale..!

Мирјана
24 дана

Дана 23 марта 2021
Милан Кнежевић: измјене тужилачких закона се “услов свих услова” те ДФ неће подржати буџет уколико се претходно не усвоје ови закони.
Поводом, а из текста: Абазовић очекује од Демократског фронта (ДФ) који своје гласање о било којем другом законском предлогу Владе условљава претходним усвајањем тужилачких закона, да буде свјестан чињенице да парламентарни живот мора да функционише и мимо тога.
ЗАКЉУЧАК: Да није проблема због неусвојеног буџета свемоћни Миливој Катнић би и даље био не само недодирљив него и у могућности да нас силно малтретира по старом, и без обзира што Црна Гора нада се туристима из Србије и Русије.

SK
24 дана

Ajde da i u Crnoj Gori počne nešto da se radi…
PODRŠKA ZA DF!!!
NE ODUSTAJTE OD SVOJIH STAVOVA!!!!

Zaostavština tuđina i istorije
24 дана

Srbi, upamet se!
Tako treba sa Zapadom, malo pregovarat ali kad je nacionalna stvar u pitanju, čvrsto i bez uzmicanja!
Kad je došlo da pane Vlada ili Tužilački zakoni, podvili su rep!
Isto će biti i sa smjenom Leposavića i Zakonom o državljanstvu i biračkom pravu.
Ako istrajete pobjedićete, ako ih puštite pojahaće vas.
„Samo buktinjama zbori se kroz tmine!
U zrcalu mača budućnost se slika…“

Црна_Гора
24 дана

Sloga bice poraz vragu..
Nasa majka Crna Gora Srpska Sparta.