Насловна Политика Абазовић: Ни због НАТО-а не прекидамо бојкот

Абазовић: Ни због НАТО-а не прекидамо бојкот

8
ПОДИЈЕЛИ

Опозициони бојкот Скупштине не треба прекидати због било ког питања, укључујући и НАТО интеграције. То је у разговору за „Дан“ саопштио посланик Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Нема прекида опозиционог бојкота Скупштине Црне Горе. Бојкот се показује као врло ефикасно средство у борби против нелегалне и нелегитимне власти у Црној Гори и читавог циркуса који су извели на дан избора 16. октобра прошле године. Апсолутно сматрам да треба наставити опозициони бојкот Скупштине“, истакао је Абазовић.

Како је додао, сматра да би било добро да се већ размишља и о додатним активностима које би опозиција, уз бојкот парламента, требало да предузима у наредном периоду.

У сваком случају, бојкот остаје као основно средство демократске опозиционе борбе за организовање фер и слободних избора. Тачка уједињења опозиције остаје управо борба за слободне и фер изборе. На том питању треба сви да наставимо заједно да инсистирамо, без обзира на све програмске разлике које постоје међу опозиционим политичким субјектима“, навео је функционер Грађанског покрета УРА.

У свјетлу планова владајуће коалиције да избјегне референдум о уласку Црне Горе у НАТО и то питање ријеши у парламенту, у јавности су се појавиле информације да би дио опозиционих странака могао да прекине бојкот и врати се у Скупштину када та тема дође на дневни ред. Коментаришући ту чињеницу, Абазовић истиче да питање НАТО-а не треба да прекине опозиционо јединство.

Сматрам да нелегитимни парламент не може да третира било које питање, без обзира на његов значај. То важи и за питање уласка Црне Горе у НАТО. Сматрамо да је парламент нелегитиман и тражимо уступке како бисмо добили фер и демократске изборе који би довели до легитимне законодавне власти. Сматрам да не постоји значајније питање за све грађане Црне Горе и за њихову будућност од тога да имају институције које ће моћи да доносе легитимне одлуке“, подвукао је Абазовић.

Закључио је да је убијеђен да ниједно питање, па ни НАТО интеграције, не може и неће нарушити опозиционо јединство око борбе за стварање услова за фер и слободне изборе.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nije to stvar pameti , nego uvidjanja da se desavaju dramaticne promjene u svijetu, a i kod nas. DPS se sve vise razoblicava i sve vise gubi silu i tone. Sve vise novca fali, a poslova nema. EU se raspada, Tramp radikalno mijenja politiku NATO-a! Nece biti spoljnje podrske kriminalu i korupciji. Moracemo da se suocimo sa sopstvenim vrijednostima. To ce biti najteze . Bojati se „belaja“!

 2. 0
  0

  Njemu koliko-toliko vjerujem, za razliku od Rudovića, za kojeg mislim da će se skupa sa SDP-om pojaviti u Skupštini kada se bude glasalo za ulazak u ovu zločinačku asocijaciju!

  • 0
   0

   dobro si to vidio..Domeniko Rudović,zvani Bevanda..njemu ništa ne valja što ima makar posredne veze sa srpstvom ili s pomirenjem..
   Udbaski protodjakon.

 3. 0
  0

  Ово је Абазовићева реакција на јучерашњи интервју Булајића … И то, врло добра реакција, јер практично прихвата Булајићев апел, односно став ДФ.

 4. 0
  0

  Mislim da je Rudovic najcestitiji od svih njih i da se nalazi u pogresnoj, opasnoj i sarolikoj druzini! Rudovic ima samo problem sa identitetom, ali sa normalnim i pametnim covjekom o svemu se mozes dogvarati!

 5. 0
  0

  Aferim, Dritane!
  Ne čudi mene ni što si pametniji, ni sa više lične časti i obraza od ostatka opozicione bratije, koja sve jeste, samo nije prava i autentična opozicija!
  I nije snjeg pao da pokrije brijeg, nego …
  Do skorijeh dana, svako će se kazati onakvim kakav jeste!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here