Насловна Политика Абазовић: Кривокапић да се не крије иза НАТО-а, већ да покрене питање...

Абазовић: Кривокапић да се не крије иза НАТО-а, већ да покрене питање повјерења Влади

1
ПОДИЈЕЛИ

ranko krivokapic

Потпредсједник Грађанског покрета Уједињена реформска акција Дритан Абазовић позвао је лидера Социјаддемократске партије Ранка Кривокапића да престане са скривањем иза НАТО интеграција као разлога за останак у коалицији са Демократском партијом социјалиста и да коначно у парламенту покрене питање повјерења Влади.

Позивам Кривокапића да престане да се политички бламира и да коначно ускрати повјерење Влади Мила Ђукановића уколико му је заиста стало да у Црној Гори заживе владавина права, функционална демократија и јаке и независне институције. Чини се да је Кривокапић актуелну владу више и жешће критиковао него поједине опозиционе структуре. То би био његов највећи допринос европским и НАТО интеграцијама Црне Горе. Свако скривање иза НАТО интеграција као разлога за останак у власти није компатибилно са захтјевима наших међународних партнера. Ако ипак одлучи да сачува Владу и сопствену позицију, показаће се да његова залагања за владавину права нијесу искрена. Мораће да сноси велику одговорност за кризу која већ дуже траје и вјероватно ће се наставити уколико ова влада буде припремала и наредни изборни процес„, казао је за „Дан” Абазовић.

Напомиње да у УРА не желе да умање значај европских и евроатлантских интеграција за Црну Гору, али сматрају да ти процеси треба да послуже за ширење наших демократских капациттета.

Свако скривање Владе иза НАТО интеграција ружан изговор који нема никакве везе са демократијом. То има везе искључиво са чувањем личних  позиција и привилегија које одређене особе у овом тренутку уживају у власти“, истиче потпредсједник УРА.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Neka pokrene pitanje povjerenja, ali onda neka svi koji se potpišu za smjenu vlade podrže formiranje prelazne vlade koja će organizovati izbore, jer neće valjda dozvoliti Milu da ponovo sam o svemu odlučuje

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here