Насловна Политика Абазовић и Конатар подржали иницијативу Хајдуковића

Абазовић и Конатар подржали иницијативу Хајдуковића

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланици ГП УРА Дритан Абазовић и Милош Конатар, подржавају иницијативу професора Драгана Хајдуковића о измјенама Устава Црне Горе које се тичу минималног броја потписа за организацију референдума по свим питањима.

„Сматрамо да је иницијатива оправдана из разлога што је Црна Гора заробљена у канџама партијске олигархије, као и да се глас грађана све слабије чује“, казали су Конатар и Абазовић.

Према њиховим ријечима, обавеза организовања референдума по свим питањима који добију шест одсто подршке грађана кроз потписе, оснажила би демократију у нашој земљи, а самим тим и власт би више водила рачуна о интересима грађана.

Milos Konatar - photo 01

„Сумњамо да би у таквој ситуацији било могуће да властодршци као до сада распродају државне ресурсе на начин како одоговара само групици олиграха“, истакли су они.

ГП УРА је мишљења да треба унапређивати положај грађана кроз квалитетна законска ријешања као и да је европска пракса таква, да се по најзначајнијим питањима у принципу консултују грађани.

„Данашња политика Црне Горе се води на начин који одговара само групици политичара и њиховим пословним партнерима којима држава Црна Гора служи као полигон за остваривање приватних интереса. Усвајање овакве иницијативе трајно би прекинуло овакву праксу“, закључили су Конатар и Абазовић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here