Насловна Политика Абазовић: ДПС мора пристати на понављање избора

Абазовић: ДПС мора пристати на понављање избора

2
ПОДИЈЕЛИ

Очекујем да се током ове године превазиђе политичка криза која не захтијева неки претјерано компликовани расплет. ДПС мора пристати на понављање избора, а државне институције до тада морају довести до краја причу о „државном удару“, казао је потпредсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Он је рекао да, уколико се ови услови испуне, онда се може говорити о повратку опозиције у Скупштину.

„У супротном, политичка криза у земљи ће даље да нараста и вјероватно ће добити неку другачију форму, коју је сада тешко предвидјети“, казао је Абазовић листу „Побједа“.

Према његовим ријечима, бојкот је сасвим логична посљедица онога што се дешавало на парламентарним изборима, када смо у атмосфери државног удара и уз невиђени број притисака добили нелегални и нелегитимни парламент.

За сада се овакво дјеловање опозиције показује као заиста ефикасно средство у освајању слободе и одбрани Устава Црне Горе, нарочито дјела који се тиче успостављања власти и суверености грађана. Да није тако, Влада не би свакодневно молила опозицију да се врати у парламент.

Наравно, очекујем да се током ове године превазиђе политичка криза која не захтијева неки претјерано компликовани расплет. Демократска партија социјалиста мора пристати на понављање избора најкасније са предсједничким, дакле 2018. године, а државне институције до тада морају довести до краја причу о „државном удару“ у којој су се неспретно запетљали.

Ако се ови услови испуне, онда можемо говорити о повратку у Скупштину, у супротном политичка криза у земљи ће даље да нараста и вјероватно ће добити неку другачију форму, коју је сада тешко предвидјети“, навео је Абазовић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here