Насловна Политика Абазовић: Албанци за наставак брака са ДПС прије него за бољитак

Абазовић: Албанци за наставак брака са ДПС прије него за бољитак

0
ПОДИЈЕЛИ

Албанске партије имале су прилику да ријеше проблеме својих сународника, али су изабрале да наставе политички брак са Демократском партијом социјалиста, изјавио је функционер покрета УРА Дритан Абазовић.

„Одбијајући понуду опозије да уђу у Владу, политички представници Албанаца испустили историјску прилику да помогну сународницима“, казао је Абазовић на косовском дневнику “Зери”, преносе Вијести.

“Албанци су имали прилилку да преко националних странака покажу снагу, али то никад није урађено. Националне партије су са пет посланика пале на једног, и та чињеница много говори о њиховом дјеловању. Нису радили ништа на рјешавању проблема сународника иако су имали могућности. Сада су имале историјску шансу да са опозицијом направе владу у којој ће мањине имати премијера и министре, али су одлучили да остану са старим партнером Милом Ђукановићем”, казао је Абазовић.

Он је додао да високошколско образовање на албанском језику уопште не постоји у Црној Гори и истакао да није ријешено питање повратка имовине у мјестима гдје живе Албанци, као и да у тим подручјима нема туристичког развоја.

Истакао је и да је број Албанаца у државној администрацији мали, као и да владајућа коалиција онемогућава формирање општине Тузи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here