ИН4С

ИН4С портал

У Црној Гори више од 400 фирми из Турске

На територији Црне Горе постоји више од 400 регистрованих фирми из Турске, саопштено је на састанку представника Управе за инспекцијске послове и Амбасаде Турске.

На састанку амбасадорке Турске у Црној Гори, Сонгул Озан и вршиоца дужности директора Управе за инспекцијске послове, Илира Харасанија договорено је да се у наредном периоду реализује састанак и са представницима тих фирми како би се превазишли проблеми са којима се сусрећу, као што су неразумијевање језика и домаће законске регулативе.

Наредни заједнички кораци биће усмјерени и на одржавање семинара, обука и заједничких пројеката како би се едукацијом спријечиле ситуације оглушавања о неку законску обавезу”, наводи се у саопштењу Управе.

На састанку је представљена организација Управе, принципи рада, као и надлежности њених инспекција. Том приликом разматрани су модалитети сарадње Управе за инспекцијске послове и Амбасаде Турске.

Састанку је такође присуствовао савјетник за трговинске односе у Амбасади Турске, Ердал Карамероглу.

Карамероглу је и сам био запослен у инспекцији дужи низ година стога ће својим искуством у инспекцијском раду засигурно допринијети бољем разумијевању потреба инспекцијских служби и продубљивању сарадње како са Амбасадом тако и са инспекцијским службама у Турској.

Састанак је закључен захвалношћу Амбасади Турске на указаној спремности да оствари административну и техничку сарадњу са Управом, што ће сигурно бити потпора систему инспекцијског надзора у Црној Гори.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *