ИН4С

ИН4С портал

Бећковић: Све што су окупатори хтели силом, Монтенегрини испуњавају милом

„Све што су окупатори хтјели силом, Монтенегрини испуњавају милом. Откад су подигли чергу на врху Ловћена, цио свијет зна ко су и шта су Црногорци, сем они сами“, наводи Бећковић.
matija-beckovic-

Матија Бећковић

Црногорска серија „Божићни устанак“, у којој су Срби представљени као окупатори Црне Горе и која је пуна историјских фалсификата, снимљена је с намјером да се унесе мржња између два народа, оцјењују саговорници Курира.

Академик Матија Бећковић је изненађен оваквим пројектом јавног сервиса Црне Горе.

Све што су окупатори хтјели силом, Монтенегрини испуњавају милом. Откад су подигли чергу на врху Ловћена, цио свијет зна ко су и шта су Црногорци, сем они сами“, наводи Бећковић.

На велике пропусте у снимању, попут заставе која није коришћена у то вријеме, Бећковић одговара:“ Они су газили своју заставу мислећи да је туђа, а истакли неку која није ничија“.

Највише се полемисало о изјави глумца Младена Нелевића, који је дешавања из 1918, кад је Црна Гора припојена Србији, прогласио окупацијом. То је шокирало чувеног глумца Петра Божовића.

Чудно ми је да Нелевић нешто тако каже. Нијесам гледао серију и нећу, мада ништа ме више не изненађује”, каже Петар Божовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

12 thoughts on “Бећковић: Све што су окупатори хтели силом, Монтенегрини испуњавају милом

  1. Монтебјанкини.ђе су вам још та два слова,па да будете јачи у незнању,о ви паметнији од иког и ишта на свијет.За вас нема границе до небо и…почасни ваш Стипе Месић.(нијесте ваљда заборавили и своје писмо)

  2. РТЦГ која је имала тробојни лого и ћирилицу, а сада немају ни тробојку ни ћирилицу но писмо свих наших окупатора, латиницу, у том духу тумаче и историју. Жути орао а не историјски БИЈЕЛИ и ни помена да су Петровићи ВЕЛИКОСРБОВАЛИ.. Рециклирау из историје само селективно, и у нове кнтексте ствари убацују да добију правац који газда са запада,тј окупатпр захтјева. И Рашка и Зета и сви смо били окупирани од ФР масонерије и то је била та политика југославенства а не великосрбска…

  3. Bećkoviću odavno sam prestao da te poštujem. koliko godina si znao za.. čergu na Lovćenu .. a lukavo ćutao. sve je kod tebe ..KAD SE ISPLATI PROGOVORIŠ..

  4. Seotski lelekač ne patiše ?
    Ono bi da mi ovđe radimo i živimo kako nam ono diriguje ?
    Pa ko je ono da nama nešto zbori ?
    Niko i ništa !

    1. То Масја! Пичи у славу Милову, слава му и милост!
      П. С. Припали му штерику испод постера.

  5. Матија је само један.Он се не коментарише,већ само упијају његове мисли.Ко оће увјек разумије генија.И Божовић је сјајан умјетник.

  6. Најмудрија жива глава Српства и најбољи глумац.Великани у сваком смислу.А Црногорци ако нијесу Срби онда и не постоје и Срба онда и нема.

    1. Ko Srbin nije, takav sve može da bude, samo jedno ne može! … Da bude Crnogorac!
      Još ni svaki Srbin nije, niti može da bude, Crnogorac!
      Jedan je Srbin iz Crne Gore, Crnogorac!

  7. „Све што су окупатори хтјели силом, Монтенегрини испуњавају милом. Откад су подигли чергу на врху Ловћена, цио свијет зна ко су и шта су Црногорци, сем они сами“, наводи Бећковић.

    Nije misao dorecena do kraja,pitanje je samo da li su Adzovici ili Selimovici?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *