ИН4С

ИН4С портал

Преко 10.000 људи у протестној шетњи, пропала провокација сарадника АНБ (ВИДЕО)

1 min read

Лидер НОВЕ Андрија Мандић је на централном подгоричком тргу изјавио је да је премијер Мило Ђукановић око 18:30 часова авионом напустио земљу. Затражио је да сви учесници протеста буду мирни и да се понашају достојанствено.

antivladini protesti 2

Више од 10.000 хиљада људи окупило се на протесту Демократског фронта (ДФ) у Подгорици, гдје су поставили ултиматум премијеру Милу Ђукановићу да до суботе донесе одлуку о прелазној Влади. У супротном, како је поручио лидер ДФ-а Андрија Мандић, „цијела Црна Гора долази у Подгорицу“.

Пропао покушај понављања сценарија са митинга против признавања Косова

Неколико убачених сарадника АНБ, који су на протест дошли маскираних лица и нажалост двадесетак са њихове стране испровоцираних демонстраната, покушали су прво да испред зграде парламента нападну полицију, а потом у Улици Вука Караџића тамо стациониран полицијски кордон

 potest1

Циљ ове провокације био је очигледна намјера да се режиму подари повод да колону демонстраната пресјече на пола и прекине скуп. Захваљујући ванредној присебности проф. Драгана Копривице и народног посланика др. Страхиње Булајића, ова намјера убачених провокатора није успјела. Њиховом иницијативом на углу улица Слободе и Вука Караџића направљен је живи штит између полицијског кордона и насилне групе којом су руководили убачени хулигани, намјерне да нападну полицију и обесмисле мирни достојанствени протест.

prot9

Умјесто понављања сценарија са митинга против признавања независности Косова, убачена организована група успјела је да полицији пружи повод тек за десетак конзерви сузавца, испаљених махом око зграде црногорског парламента.

zoran

Нажалост пред зградом парламента, у покушају да од полицијског кордона одбије групу предвођену убаченим сарадницима АНБ, у главу је погођен каменом тежине 1 кг. члан Нове српске демократије Зоран Мустур. Том приликом заодбио је тешке повреде главе и тренутно је хоспитализван у КБЦ.

Погледајте снимак протеста:

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

17 thoughts on “Преко 10.000 људи у протестној шетњи, пропала провокација сарадника АНБ (ВИДЕО)

  1. Andrija, svaka ti cast. Svaka cast svima u Frontu, i slobodnim gradjanima, koji nisu u Frontu. Zajedno smo do Slobode, a i u Slobodi, Boze daj.

  2. Упозоравао сам на провокаторе које ће полиција убацивати с намером да направе повод за батињање. Срећом, организатор је био будан! Надам се да ће Зоран бити добро!

    1. Ti i tvoji gospodari koji su se juče krili u mišjoj rupi nećete dočekati te vaše nameštene izbore.Narod je ustao ,ne piše vam se dobro, došlo je vreme da se odgovara.Zatvori će biti puni DPS-ovaca i Krivomozgićevih pristalica,pridružiće vam se i onaj vaš raspop.

  3. Ooo, što me prozivate , dosadni ste sa ovim protestima , eto će izbori na ljeto pa ćemo se izmjeriti.
    Radujete se kad se sakupi iljadu ljudi , i stom masom mislite rušiti vlast ?
    Smiješno i žalosno , samo đavola tražite i divljate po Podgorici.

  4. Праштајте браћо што не могу да будем са вама али сам свим срцем и душом уз вас.
    Уз Божју помоћ до победе

  5. Bravo ljudi..! Jos se to mora omasoviti, BOGME bez razmisljanja da dodju Danile, Leka i becko da pozivaju svoje pristalice na protes ko Milic. Do pobjede !! 🙂

  6. Čim je američka ambasada javno objavila da osuđuje svaki vid nasilja sa obje strane Milova policija u američkim uniformama mirno prima kamenice na sebe, psovke i zvižduke, bez pogovora.Nigdje one policije od juče… Obama je čudo. A sad DF naprijed do pobjede!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *