ИН4С

ИН4С портал

Марковић зауставио аутомобил испред убице

1 min read

Будванин Саша Марковић (48), бивши посланик Либералног савеза Црне Горе убијен је јуче у сачекуши, у бечићком насељу Ивановићи. Марковић, некада један од најближих сарадника Славка Перовића, ликвидиран је око 17 сати, док је аутомобилом прилазио породичној кући.

sasa markovic

Тада је, како „Вијести“ незванично сазнају, из оближње шуме истрчао нападач и у правцу страдалог испалио више метака. Убица је, према полицијским информацијама, највјероватније пуцао из аутоматске пушке или хеклера.

Саговорник “Вијести” испричао је да је егзекутор испалио пун шаржер у главу Марковића, а затим побјегао. На аутомобилу су попуцала стакла на мјесту возача и шофершајбна.

Инспектори вјерују да је убица био добро упознат са Марковићевим кретањем, али и да је добро познавао терен. Полиција провјерава могућност да је до мјеста на ком је испалио хице у Марковића дошао пјешице. Ту могућност почели су да провјеравају након што су им бројни очевици испричали да нијесу примијетили непознате аутомобиле.

Марковић познавао убицу?

Извор близак истрази казао је да је на лакат кривини, пута који води само до Марковићеве куће, убијени зауставио аутомобил.

Полиција претпоставља да је убица или изашао испред Марковићевог аутомобила, или да га је он познавао, јер је ручна кочница била подигнута, а аутомобил је стајао укочен на стрмом путу.

zločin

“Вијести” сазнају да је Марковић прије него је из Будве кренуо ка кући, замолио пријатеља да његову дјецу одвезе на тренинг, објаснивши да не може стићи на вријеме. Њих двојица мимиошли су се аутомобилима практично пола минута прије ликвидације Марковића.

Комшије затекле стравичан призор

Пуцње јуче у 17.05 сати чули су скоро у читавом насељу.

То је „Вијестима“ испричало неколико мјештана Ивановића, који су казали да је насељем одјекнуо кратки рафал, након кога је све утихнуло.

Они су испричали да је призор који су затекли када су стигли на мјесто убиства био стравичан – погођен са више хитаца у главу Марковић је лежао у аутомобилу, а чауре су биле свуда наоколо.

Недуго након тога у Ивановиће је стигла полиција, која одмах блокирала цијело мјесто. Патроле постављене на излазима из града контролисале су аутомобиле, а инспектори чешљали комплетно насеље. Они су улазили у оближње куће, узимали изјаве од мјештана, пролазника..

Извор „Вијести“ из полиције рекао је да још немају опипљив траг, који би их одвео до убице, или евентуланог мотива.

Убијен два дана прије рођендана

Марковић је убијен само два дана прије 48. рођендана.

Он се протеклих десет година од када је напустио политичке воде углавном бавио угоститељством и грађевинским бизнисом. Кућу у Ивановићима, која је једна од најлуксузнијих направљених у том мјесту, изградио је прије неколико година, након продаје ђедовине.

Покојни Марковић бавио се и научним радом, а прошле године објавио је књигу “Манифест против империје”. Та књига, чија је тематика америчка неоимперијална политика, имала је добар одјек у јавности. Промовисана је у готово цијелом региону.

Био најближи сарадник Славка Перовића

Марковић се до 1998. бавио приватним бизнисом, а потом се кроз рад у Либералном савезу активно бавио политиком. Био је члан Либералног савеза Црне Горе од 1990. године, пише у његовој биографији. Био је један од најближих сарадника Славка Перовића и шеф Кабинета предсједнице Скупштине Црне Горе Весне Перовић (2001-02).

Током каријере био је члан Великог Кабинета ЛСЦГ за Спољне послове, директор независног радија „Фри Монтенегро“, предсједник Општинског одбора ЛСЦГ, члан Малог кабинета ЛСЦГ, посланик у парламенту Државне заједнице Србија и Црна Гора, члан Комисије за безбједност у Парламенту Државне заједнице Србија и Црна Гора, одборник у Скупштини Општине Будва.

Оставио је за собом супругу Никицу, седмогодишњу кћерку и петогодишњег сина.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Марковић зауставио аутомобил испред убице

  1. Почивај у миру, Господ нека чува породицу и лијепо сјећање на тебе. Твоја интелектуална борба против НАТО-а остаће упамћена као најзначајнија у региону.

  2. Markovica se odrekao Slavko Perovic. To je istina. Mislim da njegova likvidacija nema veze sa politikom vec sa njegovim poslovnim vezama…Bio je jako bogat covjek, kuca mu je jedna od najboljih u Budvi sa teniskim terenima i bazenima…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *