ИН4С

ИН4С портал

Београд: Отворен Фестивал народног стваралаштва и старих заната из Русије

Фото: Спутник

Руске шубаре, шалови, мараме, чувене бабушке, накит и још пуно тога што са собом носи дух далеке Русије, можете пронаћи на Фестивалу народног стваралаштва и старих заната Русије отворном у Галерији Прогрес у Београду.

Традиционални, 12. по реду Фестивал народног стваралаштва, којим се јачају културне везе руског и руског народа, трајаће до 3. јануара 2023. године.

Штандови крцати матрјошкама свих величина и дезена, топле чарапе од длаке планинске козе, крзнене шубаре, чувене павлопосадске мараме и огртачи живописних боја којима се вековима огрћу Рускиње, све то и још много тога привлачи пажњу многобројних посетилаца.

Руски уметници су мислили и на најмлађе, тако да се на штандовима могу пронаћи фигурице руског Деда мраза, али и порцуланске лутке обучене у ручно шивену народну ношњу.

Фестивал организује Удружење народне уметности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске регије „НВО Дворана заната“ уз помоћ Амбасаде Русије и подршку Туристичке организације Београда, српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа, а у сарадњи са Удружењем за очување традиције занатства и уметности „Наслеђе“.

Осим изложбе радова декоративне и примењене уметности, биће отворена и изложба „Непозната Русија“ Виктора Лазића, која обухвата 46 фотографија из 46 области Руске Федерације, преноси Спутник.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *