ИН4С

ИН4С портал

Влада сипа, а Монтенегроерлајнс у губитку 9,4 милиона евра

1 min read

Национална авио-компанија Монтенегро ејрлајнс МА завршила је прошлу годину са укупним губитком од чак 9,4 милиона евра, сазнају Дневне новине из више извора. Извјештај о пословању МА у прошлој години требало је да буде предат Пореској управи закључно са 31. мартом, али се то до данас није десило.

Montenegro-Airlines

Године 2013. Монтенегро Аирлинес остварио је губитак од 3,8 милиона евра. Тај резултат је у односу на 2012. био бољи за 1,5 милиона евра. Међутим, 2014. економска криза директно је утицала на финасијске резултате овог предузећа, који су знатно лошији од претходних година. Национална авио-компанија је прошлу годину завршила са губитком од 9,4 милиона евра, што је скоро два и по пута више него 2013. године.

Сходно закону, завршни обрачун МА морао је бити предат Пореској управи Црне Горе до 31. марта. Након тога, извјештај се упућује Влади, која на првој сљедећој сједници расправља о њему и доноси одлуку о његовом усвајању. Иако је рок за предају финасијског извјештаја био посљедњи дан марта, МА још није доставио завршни обрачун Пореској управи, нити је о њему Влада дала своје мишљење.

О великом губитку у 2014, према сазнањима ДН, расправљало се и на борду директора националног авио-превозника који је недавно одржан. Због чега је пробијен рок за предају извјештаја који је до сада сваке године у складу са законом достављан Влади на изјашњавање остала је непознаница јер у МА нијесу одговорили на питања новинара Дневних новина.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *