ИН4С

ИН4С портал

Вучинић: Радује вијест о враћању Жељезаре у државно власништво

1 min read

Максим Вучинић

„У августу 2020. испред фабрике сам обећао да ћемо Жељезару вратити Држави, након што је ослободимо од ДПС-а“, саопштио је предсједник Радничке партије Максим Вучинић.

„Иако сам добио критике и негодовање чак и од неких радника лојалних бившем режиму, тај сан се ипак остварује. Радује вијест о враћању Жељезаре у државно власништво. Велика вијест за садашње и бивше раднике Жељезаре као и за све нас који смо емотивно везани за ту фабрику“, наводи Вучинић.

Како додаје, амбициозан али и реалан план је да се Жељезара претвори у индустријску зону са електраном од цца 30МW на прагу потрошње, уз ресет производње специјалних челика у перспективи.

„Најважније је то што ће се сачувати огромна вриједност садржана у комплексу хала, погона и земљишта. Развој енергетског сектора у периоду који слиједи неминово ће убрзати и развој индустрије, прије свега повратак на производњу специјалних челика излазећи у сусрет захтјевима тржишта. Култура тешке индустрије и црне металругије још увијек је жива у Никшићу, захваљујуци кадру који је изњедрила Жељезара. Читава плејада ливаца, топиоца, металурга различитих специјалности и инжењера који су носиоци великог искуства и знања у тој области. Након преузимања жељезаре од стране државе, обезбјеђивања довољних количина енергената (електрична енергија, гас) ставрају се предуслови за производњу челика по исплативим цијенама и омогућава се конкурентност металске индустрије. Овим потезом ствара се амбијент за нове инвестиције као и приватно-јавна партнерства која ће убрзати развој привреде Никшића и Црне Горе“, навео је Вучинић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *