ИН4С

ИН4С портал

Македонска православна црква се у мајском заседању враћа канонском јединству са СПЦ

1 min read

Фото: Антена

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије је у проповиједи на Ђурђевдан ове године, између осталог, рекао:

– У саставу Синода СПЦ ових дана сам био у пратњи Његове Светости. Првог дана имали смо састанак са представницима Македонске православне цркве у Епархији нишкој. Занимљив је то дијалог љубави, вере и наде и надамо се да ће, ако Бог да, да ће до јединства доћи, али прво да се сви помолимо Богу.

 

Македонска православна црква, односно Охридска архиепископија, ће у мају на овогодишњем заседању Сабора у Београду, да се врати канонском јединству са Српском православном црквом, а тиме и канонском јединству са свим помесним православним црквама. Велики је изазов који стоји пред нама и ако Бог да молитвама Владике Николаја Охридског и Жичког, молитвама Светих Кирила и Методија и осталих светих, Светог Саве Српског, да се успостави то јединство , да зацели тај раскол од 1967. године. Сада смо на прагу решавања тог проблема, ако Бог да, па вас позивам да се молите Богу, сви ви и сви ми, да се у славу Божију и на добро наших светих Цркава то реши. Али и за добро нашег српског народа и за добро македонског народа, који су два братска народа.

 

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Македонска православна црква се у мајском заседању враћа канонском јединству са СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *