ИН4С

ИН4С портал

Некад кад запепели ваздух, можда је Чича: Годишњица од убиства генерала Драже Михаиловића

На данашњи дан десила су се два трагична догађаја која су имала тешке последице по судбину српског народа – 1918. године комунисти су звјерски ликвидирали руску царску породицу Романових, а 1946. од исте руке страдао је и вођа српског антифашистичког покрета Драгољуб Дража Михаиловић.
Čiča

Генерал Дража Михаиловић у ћелији

На данашњи дан десила су се два трагична догађаја која су имала тешке последице по судбину српског народа – 1918. године комунисти су звјерски ликвидирали руску царску породицу Романових, а 1946. од исте руке страдао је и вођа српског антифашистичког покрета Драгољуб Дража Михаиловић.

1946. године зверски је ликвидиран генерал Драгољуб Дража Михаиловић, послије монтираног процеса владајуће Комунистичке партије Југославије.

Некад кад запепели ваздух… Јасно разазнам у њему Светога Саву. Ал’ некад се деси да нека друга трунчица пепела падне ми на главу. И не знам која је те трунчице прича, али застанем и помислим – можда је Чича“, записао је данас на свом фб профилу Марко Ковачевић.

Михаиловић је био армијски генерал и начелник штаба Врховне команде Југословенске војске у Отаџбини.

Послије Априлског рата, Михаиловић је одбио да призна капитулацију југословенске војске и склонио се на Равну гору, гдје је основао покрет отпора против окупатора.

Генерал Дража Михаиловић

Након Другог светског рата нове комунистичке власти су га ухапсиле, осудиле на смрт и послије стријељања сахраниле на тајном мјесту.

Михаиловић је један од најодликованијих официра у историји модерне српске државе, а последње одликовање му је додијелио постхумно амерички предсједник Хари Труман марта 1948. године.

Одликовао га је орденом Легија за заслуге првог степена због организовања и вођења веома важних снага отпора против непријатеља у окупираној Југославији, спасавању америчких авијатичара оборених над Југославијом, доприносу савезничкој ствари и помоћи у коначној побједи давезника у Другом свјетском рату.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

11 thoughts on “Некад кад запепели ваздух, можда је Чича: Годишњица од убиства генерала Драже Михаиловића

  1. Англолатиничар и титољуб Лончар боље нек се преоријентише на коментарисање на порталу Побједе или Вијести, овдје само загађује ваздх, а тамо ће га објеручке прихватити као свога…

  2. {„Некад кад запепели ваздух… Јасно разазнам у њему Светога Саву. Ал’ некад се деси да нека друга трунчица пепела падне ми на главу. И не знам која је те трунчице прича, али застанем и помислим – можда је Чича“, записао је данас на свом фб профилу Марко Ковачевић.}

    Chika Draza i Sveti Sava!!!! Kovacevicu, imas li ti sva cula – oci i ushi? Svetac Sava predstavlja crkvu, Boga, sve sto je HUMANO, MORALNO u ljudskim zivotima>

    Cetnicka obelezja, Drazina obelezja: KAMA ZA POJASOM, KOKARDA I UKRSHTENE LJUDSKE KOSTI NA CHELU, DUGA ZAPUSTENA BRADA. Da li ti je poznat podatak, koliko Srba su cetnici zaklali likvidirali, streljali, mucili? Srba? Radi se o desetinama hiljada, ako ne nekoliko stotina hiljada Srba. Najmanje polovina Srba u CG, SR, BH su bili partizani, koji su se zajedno sa ostalim slobodarskim narodima u YU (Bosancima, Muslimanima, Croatima, Slovencima i Makedoncima SVO VREME RATA OD POCETKA DO KRAJA 1945 BORILI PROTIV OKUPATORA I NJIHOVIH SARADNIKA.

    Kako mozes da poredis bilo kojeg cetnika (sa krvavim rukama) sa Svetim Savom? Time se rugas i crkvi i Svetom Savu.

    1. Ајде бре безбожниче очигледни, иди љуби слику карла маркса ционисте, и остаби србство на миру!
      Гади ми се читати твоје комуњарско безбожно марксистичко блебетање!

      „Живјело наше Србство мило!“
      Краљ Никола

      1. Da li ti uopste imash mozak? Drugim rechima, da li si u stanju da MISLISH?

        Komunjare-bradonje-koljachi-zlikovci….„Живјело наше Србство мило!“ Краљ Никола….. shto se mene tiche, sve ti je to OK. Mene zanima neshto sasvim trece: Da li ti uopshte imash mozak, da li si u stanju da chitash neshto i da svesno, logicki rasudjujes?

      1. Da li moze neko da objasni – ko u IN4S stoji iza ovog ozivljavanja chetnistva u SR i CG?

        Kome to razdubljivanje podela u CG odgovara?

        O.K., ako cemo da ozivljavamo cetnike i njihovu ideju o ETNICKI CISTIM-HOMOGENIM SRPSKIM ZEMLJAMA, onda mi nije jasno zasto tu da favorizujemo samo chika Drazu? NIJE DRAZA BIO JEDINI CHETNIK, za ime Boga. Zar je Djeneral Nedic bio manje djeneral, manje chetnik i manje saradnik sa okupatorima? Zasto ne obeleziti i njegovo samoubistvo, chemu predstoji godisnjica takodje?

        Kosta Pecanac, Kalabic (predao chika Drazu), Pop Ljujic, Sekula Drljevic, Vojvoda Draskovic, cetnicki junaci Lashic, Djurisic…. Sta je sa njima? Zasto ste njih zanemarili? Zar je njihova kolaboracija sa Talijanima i Nemcima vredna manje paznje? Zasto ne obeleziti-glorifikovati njihove pogibije? Njihovi potomci ce se jako uvrediti?
        .
        .
        .
        Samo mali primer: Potomci Draze u BG su REHABILITOVALI Drazu putem svog dirigovanog suda (shema vrlo slicna Milovim sudovima u CG). Sta mislite kako su to uradili? Sud potomaka cetnika u BG je pronasao da POSTUPAK U SUDJENJU DRAZI NIJE ODGOVARAO DANASNJIM SUDSKIM STANDARDIMA EU? Zamisli! Navodno nisu omogucili Drazi da dokaze na sudu da nije saradjivao sa okupatorom, vec se borio i protiv Nemaca i protiv partizana u isto vreme, sve do kraja rata! Dakle, sud potomaka cetnika u BG, nije rehailitovao Cika Drazu, zato sto su pronasli nove dokaze da se svo vreme borio protiv Nemaca do kraja rata, time se uopste nisu bavili, jedino su se bavili time da nadju GRSKE U SUDSKOM POSTUPKU, sto je svaka budala mogla lako da utvrdi, jer je u pitanju bio komunisticki, preki sud.

        Najveci je stos, sto je isti sud potomaka cetnika u BG dugo pokusavao da na isti nacin rehabilituje i Djenerala Nedica i gle cuda – nisu uspeli to da urade. Sud potomaka cetnika u BG je zakljucio da ZBOG MALECKIH PROBLEMA (NEDIC SLUZIO NEMCIMA SVO VREME RATA U BG) NISU BILI U STANJU DA „REHABILITUJU“ I DJENERALA NEDICA. Usto su imali i drugi malecki problem sto je Djeneral Nedic skocio u smrt kroz prozor visestpratnice (dok su ga vodili na nepravedno sudjenje), pa nisu mogli da analiziraju njegovo sudjenje uporedjivanjem sa danasnjim standardima EU!

  3. 1.Овде имате све објашњено у вези састанка Драже и Недића у августу 1944.
    https://www.pogledi.rs/nemacka-igra-sa-nedicem/
    2.О заробљавању Драже Михаиловића
    https://www.pogledi.rs/kako-je-zarobljen-draza/
    3.Прави и лажни Калабић
    http://www.pogledi.rs/pravi-i-lazni-kalabic-sa-nalazom-sudskog-vestaka/

  4. Убиство Романових и крај монархије код Руса.
    Убиство Драже и крај монархије код Срба.
    Стварно судбоносан је овај датум 17.07. ,само остаје да се види да ли је избор датума за стрељање Драже намјерно изабран од џелата а неодољиво личи да је тако.

    1. Ja bih to josh dodao da su josh 1943 Cherchilova vlada i Kralj Petar proglasili da se jedino partizani bore protiv Nemacke okupacije. Tad je Kralj petar oduzeo chin djenerala Chika Drazi, koga onaj Kovacevic na svom FB profilu uporedi sa svecima! Inace okoncanje monarhije u SR-CG je OK. Radi se o parazitima (pogledaj one engleske parazite – zar ti tako nesto fali?), koji sluze nichemu kao nekakve vostane figure. U US nije nikad potojao ni jedan singularni glas da se ta parazitska, izopacena struktura konstruise.

      Dakle, ako hoces da budes precizan, koristi izraz „bivsi djeneral Voske u Otadzbini“ za Drazu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *