ИН4С

ИН4С портал

Провокација: Украјина гомила ратну технику уз бивши југозападни фронт

1 min read

Извиђачи армије Доњецке Републике открили су велику концентрацију снага и ратне технике украјинске армије око насеља Новотроицкоје које се налази источно од града Волноваха.

Заменик оперативног команданта армије ДНР, Едуард Басурин, саопштио је да су Украјинци поред Новотроицког – само шест километара од бившег фронта – сконцентрисали 58 јединица ратне технике, укључујући тенкове, оклопна возила пешадије и артиљеријске самохотке.

Слична концентрација откривена је и око села Петровка и Гранитноје (два вишеценва ракетна бацача, три хаубице „Гвоздика“ и три тенка).

Басурин је овим поводом рекао: „Подозревамо да оваква концентрација тешког наоружања наговештава, у најмању руку, нове војне провокације са стране украјинске армије“.

Истовремено је Министарство државне безбедности Луганске Народне Републике саопштило да Кијев спрема цео низ провокација, у којима би његове снаге претрпеле губитке и у људству и техници, али би их искористио за оптуживање Добаса и Русије и стављање тачке на преговарачки процес у Минску.

У Луганску не искључују ни могућност да Украјинци „ударе и на цивиле“, са покушајем да погибију мирних грађана подметну „сепаратистима“. Као што су то чинили 2014-те.

Председник ДНР, Александар Захарченко, упозорио је Украјину: ако поново нападнете на Донбас – не само да никаквог Минска-3 неће бити, већ се нећемо заустављати до Кијева.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *