Насловна Друштво 200 хиљада евра казне због тровања дјеце у Чању

200 хиљада евра казне због тровања дјеце у Чању

0
ПОДИЈЕЛИ

Након три године судског процеса по тужби родитеља 107 ђака који су у мају 2011. године отровани у Чању, донијета је пресуда по којој држава Црна Гора и власник хотела “Лара” Василије Гвозденовић, солидарно треба да исплате око 200.000 еура.

hotel lara canj

Родитељи ђака 2. и 3. разреда из ОШ „Владимир Назор“, посредством Адвокатског ортачког друштва „Јустиција„, средином септембра 2011. године тужили су државу, школу и власника хотела Гвозденовића, за тровање њихове дјеце, приликом боравка у оквиру Школе у природи у Чању. Они су тражили више од пола милиона еура за накнаду материјалне и нематеријалне штете.

Одлуком суда овај захтјев им је дјелимично усвојен. Наиме, за 91 дијете на име претпљених физичких болова тужени треба да се исплате по 500 еура, док на име претпљеног страха још по 800 еура. За деветоро дјеце која су због тровања завршила у болницу, досуђен је износ од по 1.700 еура на име физичких болова и претрпљеног страха. За седморо дјеце одбијен је тужбени захтјев. На име судских трошково тужени треба да плате 31.457 еура.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here