Насловна Политика 15 година НАТО агресије: За јунаком се не плаче (ВИДЕО)

15 година НАТО агресије: За јунаком се не плаче (ВИДЕО)

11

pomen

Обиљежавање 15. годишњице НАТО агресије на СРЈ у организацији Братства православне омладине и Матице Боке, традиционално је одржано у манастиру Михољска Превлака.

Том приликом одржан је парастос жртвама НАТО бомбардовања, а на тиватском гробљу Брдишта опојани су гробови Тивћанина Марка Аврамовића, припадника 63. падобранске бригаде ВЈ и Драгана Бјелановића полицајца из Пећи. Осим организатора, обиљежавању годишњице су присуствовали представници мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“, борачке организације НОР-а 1941.-1945., Михољског збора и Црквене општине Грбаљ.

Помен су служили игуман манастира Михољска Превлака, отац Бенедикт и предсједник Братства православне омладине Миајло Бацковић.
По завршетку помена, као што је и обичај, организовано је послужење у манастирској трпезарији, гдје су се присутнима обратили Жељко Комненовић, предсједник Матице Боке и Ђурђина Турковић, представница мировног покрета „Не у рат-не у НАТО“.

Овом приликом мировном покрету су се прикључили Организација бораца НОР – југословенска опција, Михољски збор и Црквена општина Грбаљ.

Посебно емотиван је био помен на гробу Драгана Бјелановића.

„Немојте мајко да плачете. Ви сте родили јунака и не треба да плачете. Нека данас плачу мајке оних који су убили Драгана и Марка. Оне су родиле убице“, тјешио је свештеник Бацковић мајку Драгана Бјелановића на синовљевом гробу.

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Има још оних који осјећају, знају и … боре се. Отац Мијајло Бацковић је диван човјек, имао сам ту част да га упознам. Док СПЦ има оваквих свештеника, не треба бринути за будућност Светосавља и Православља у Црној Гори. Покој душама мртвих хероја, а здравље и дуг живот преживјелим јунацима!

 2. 0
  0

  Дирљиво и искрено! До суза… Гојко Раичевићу алал вјера, ти си свијетла тачка овог мрака! Поздрав за ИН4С, а посебно за младог свештеника из филма.

 3. 0
  0

  Nemojte me krivo shvatiti ja sam ni kriv ni dužan bio u ratu pet godina(od 91-95),ostao bez svega i sad živim bez ikakvih prava i neka me vrag nosi kad nisam uspio da zbrišem sa ovih prostora na vrijeme.Ono što me nervira je (iako nikad nisam imao ništa protiv njih u životu kad je to bilo realno vrijeme)kad neko spomene udruženje boraca NOR-a i slične organizacije iz naše slavne prošlosti.Ja sam borac i ne uživam nikakva prava i moji suborci svakim danom nestaju,pa kako je moguće da ti NOR-ovci vječno žive???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here