Насловна Друштво Митровић: Већина у Националном савјету Црногораца злоупотребљава новац

Митровић: Већина у Националном савјету Црногораца злоупотребљава новац

2
ПОДИЈЕЛИ

Владајућа већина у Националном савјету Црногораца у Србији наставља да злоупотребљава новац из буџета Србије, тврди члан тог тијела, Веселин Митровић.

cg zastava

Он је рекао да умјесто да новац распореде тако да се помогне и побољша рад организација, које, годинама раде на очувању црногорског идентитета, та удружења су потпуно изолована, а убрзано се оснивају нова под њиховом контролом.

“Владајућа већина у Националном савјету Црногораца у Србији, њих 13 од 23, у класичном примјеру сукоба интереса, наставља демонстрацију силе вршећи злоупотребу новца из буџета Србије”, навео је Митровић који члан Савјета испред Удружења Црногораца Војводине.

Он је рекао да је та већина за кратко вријеме основала удружења у Савином селу, Бачком добром пољу и Крушчићу.

“Не схватајући да су као Национални савјет преузели одговорност да воде рачуна о црногорској заједници у Србији, чланови врбашке већине у савјету оснивају своја удружења и финансирају сами себе”, навео је Митровић.

Према његовим ријечима, лоше стање које разара односе у црногорској заједници у Србији, резултат је, како је навео, инкубације болести која траје седам година и посљедица је дјеловања бившег сарадника у Амбасади Црне Горе у Београду Мирка Зечевића.

Митровић је објаснио да Зечевић у потпуности контролише рад 13 чланова савјета и спречава сваки покушај договора двије супростављене опције унутар савјета.

“Иако црногорска заједница живи у скоро свим општинама у Србији, Национални савјет контролише већина из Врбаса, која је изборе добила уз логистику Демократске странке”, сматра Митровић.

Он је казао да је сједиште савјета у Врбасу, у приватној кући предсједника савјета.

Митровић је закључио да савјет није покренуо питање увођења црногорског језика у општини Врбас, иако су, како је навео, за то испуњени сви законом прописани услови.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Причају ми рођаци из Врбаса. Веле поклаше се бивши радикали, спс-овци, демократе за мјеста у том савјету. А Срби из Црне Горе који су у апсолутној већини у свим колонистичким мјестима осим у Ловценац се смију и не вјерују докле су неки спремни да иду. У Врбашкој општини је само на посљедња два пописа 2002 и 2011, број Црногораца пао са 11000 на 7000, а на сљедећем ће сигурно још за коју хиљаду. Поготово кад виде рад новопечених Црногораца, па кад крене клање око језика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here