Насловна Друштво Несрећа на Биочу: Држава 11 година заташкава убиство 47 особа

Несрећа на Биочу: Држава 11 година заташкава убиство 47 особа

3
ПОДИЈЕЛИ

Полагањем вијенца на споменик на Биочу, данас је одата почаст жртвама најтеже жељезничке несреће у Црној Гори у којој је погинуло 47, а повријеђено више од двије стотине путника.

Вијенац је у име Владе Црне Горе положила делегација у којој су, осим министра саобраћаја и поморства Османа Нурковића, били и министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, министарка јавне управе Сузана Прибиловић, као и представници менаџмента жељезничких предузећа.

Трагедија се догодила када је локални електромоторни воз, који је саобраћао од Бијелог Поља до Подгорице и Бара, у близини мјеста Биоче, на изласку из тунела, исклизнуо из шина и сва четири вагона се сурвала у провалију.

Министар поморства и саобраћаја Андрија Ломпар, након жељезничке несреће, поднио је оставку на ту функцију због, како је рекао, објективне одговорности за тај догађај.

Због несреће код Биоча осуђен је једино машиновођа Слободан Дробњак, на шест година затвора, док је 11 запослених у Жељезници ослобођено одговорности.

Невладина организација Воз непребола позвала је законодавну, извршну и судску власт да утврде истину о жељезничкој несрећи.

Предсједник те невладине организације Горан Војиновић казао је да држава заташкава убиство 47 особа и повреде њих више од 200.

Војиновић наводи да је њихов поднесак са новим доказима већ двије године код врховног дрзавног тужиоца у фиоци, а правници су их каже, увјерили, да је то довољно за поновљено суђење.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Po milion eura za porodice poginulog a po 500K€ za svakog povrijedjenog. Tolko bi trebalo da isplati prevoznik i jos po toliko drzava zbog toga sto je kretenska. 🙂 Na bilo kom medjunarodnom sudu toliko bi dobili ako budete pametni. 🙂

  2. 0
    0

    kakve pare. da je onaj vozio autobus ili kamion cijeli život u zatvor. jedino je kriv što nije zaustavio voz na sred šina i što je preživo. MNE vlast nije briga. ni ove njihove klimoglavce

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here