ИН4С

ИН4С портал

ЕУРО 2017. – „Орлићи“ у другом шеширу

Млада фудбалска репрезентација Србије биће смјештена у други шешир на жријебу за квалификације за пласман на ЕУРО 2017. године.

србија

У години када ће млада фудбалска репрезентација узети учешће на Европском првенству у Чешкој почеће и квалификације за наредни континентални шампионат који се одржава 2017. године.

Жријеб за састав група у квалификацијама биће обављен 5. фебруара у Ниону а наш национални тим биће смјештен у други шешир са селекцијама Русије, Швајцарске, Шведске, Израела, Украјине, Словачке, Румуније и Белгије.

Горе наведене репрезентације неће моћи да буду ривали „Орлићима“ и квалификацијама, а из првог шешира Србији би на мегдан могле да дођу селекције Шпаније, Енглеске, Италије, Немачке, Француске, Чешке, Португала, Холандије и Данске.

На наредном Европском првенству, по новом формату такмичења, које се планира за 2017. годину, учестоваће дванаесет најбољих репрезентација Европе, умјесто осам, колико је било на посљедњих неколико шампионата.

Истовремено, у квалификацијама је смањен број група са десет на девет. За финални турнир ће се пласирати победници девет група. У баражу ће се наћи четири најбоље другопласиране екипе, од којих ће се преко баража доћи до још два учесника европског првенства.

За организацију првенства Европе 2017. године пријавиле су се четири државе: Пољска, Холандија, Шкотска и Русија.

Квалификациона такмичења за нови циклус такмичења почињу крајем марта, али ће наша репрезентација вјероватно стартовати септембра.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *