Насловна Политика Пољска: За викенд се удавила 41 особа

Пољска: За викенд се удавила 41 особа

0
ПОДИЈЕЛИ

Тропске врућине од преко 37 степени и масовни излазак Пољака на плаже и купалишта донели су најцрњи викенд последњих година током кога се удавила 41 особа.

poljska plaza

Од тога, само у недељу удавило се 26 особа, саопштила је пољска полиција.

Јутрос су спасиоци нашли мртво тело и друге од две девојчице које су пошле у петак увече да се расхладе и окупају у Висли крај Кобилњице у централној Пољској, док је њена 13-годишња вршњакиња нађена удављена у недељу близу места где су последњи пут виђене на обали реке.

Био је то јако трагичан викенд, најтрагичнији у много година. Укупно се од петка удавила 41 особа. Само у недељу се удавило њих 26„,  казао је пољској телевизији ТВН24 портпарол Главне команде пољске полиције Маријуш Соколовски.

Уочи викенда, када су почеле врућине а Пољаци масовно почели да траже уточиште од жеге на плажама и базенима, пољска полиција је апеловала на грађане да избегавају нелегална купалишта и радије се расхладе на плажама и базенима који имају спасилачку службу.

Од маја када је почела сезона удавила су се 124 Пољака.

Најчешће је дављење скривио алкохол и игнорисање ризика, а Ивона Куц из Главне команде пољске полиције упозорила је да би многе од тих трагедија могле да се избегну да жртве нису пиле алкохолна пића и да су биле опрезније и мање ризиковале у води.

Вода је супер, сјајно човек може да се одмори, али морамо да размишљамо. Ако лакомислено потценимо воду, осветиће нам се, поручио је и Даријуш Лума из спасилачке службе на Мазурским језерима.

Полиција је такође током викенда пооштрила контроле Пољака који управљају бродовима и чамцима и подсетила да је и возачима на води алкохол забрањен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here