Насловна Политика Запад шаље коферима новац украјинским политичарима

Запад шаље коферима новац украјинским политичарима

1
ПОДИЈЕЛИ

Из Европе у Украјину нелегално стижу огромни обими готовине, пише на порталу „OpEdNews“ бивши сарадник америчког аналитичког центра RAND Џери Колинс, позивајући се на изворе упознате са ситуацијом.

ukrajina nato novorosinform Запад шаље коферима новац украјинским политичарима

Тако према подацима Колинса, од 14. октобра до 24. децембра 2014. године обичним летом пољске авиокомапније пребачено је из Варшаве у Лавов око 27 милиона долара и три милиона евра. Према информацији аутора чланка, новац се превози као ручни пртљаг.

Аутор чланка издваја три верзије о томе коме је намењен новац: премијеру Јацењуку и његовом тиму у борби против председника Порошенка, лавовској партији Самопомоћ и, коначно, самом председнику Порошенку за специјалне операције на истоку земље.

При томе у Украјини је крајње напета економска ситуација и ови милиони тешко да ће бити потрошени на социјалне програме, примећује Колинс.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Tako su slali političarima DOS-a i pojedinim antisrpskim NVO, prije obaranja Miloševića. Pa Velja Ilić je to javno priznavao i u TV emisijama govorio, da su DOS-ovci išli po pare u Budimpeštu i Podgoricu i da su im predstavnici zapadnih obaveštajnih službi punili dzepove i torbe parama i da su najviše dobijali predstavnici OTPORA, koji su posle nastavili svoje aktivnosti u Gruziji, Libiji, Egiptu, Ukrajini itd. Neko je morao da se ispita po tom pitanju, ali dok je marionetskih vlada, to se neće dogoditi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here