Насловна Политика Жан-Мари Ле Пен: Жао ми је, ја нисам Шарли

Жан-Мари Ле Пен: Жао ми је, ја нисам Шарли

0
ПОДИЈЕЛИ

Лидер деснице рекао да јесте потресен због смрти 12 сународника, страдалих приликом упада терориста у редакцију листа, али да се неће борити за „анархо-троцкистички дух Шарлија“

zan mari le pen foto rojters 1420895517 606422 Жан Мари Ле Пен: Жао ми је, ја нисам Шарли

Оснивач француске десничарске странке Национални фронт Жан-Мари Ле Пен оградио се од слогана „Ја сам Шарли“ који кружи друштвеним мрежама после напада терориста на сатирични часопис „Шарли ебдо“ у Паризу.

Жао ми је, ја нисам Шарли“, поручио је Ле Пен у видео поруци коју је поставио на свој сајт. Он је рекао да јесте потресен због смрти 12 сународника, страдалих приликом упада терориста у редакцију листа, али да се неће борити за „анархо-троцкистички дух Шарлија“. Он је подсетио и да се тај недељник раније залагао за укидање Националног фронта.

После напада на „Шарли ебдо“ корисници друштвених мрежа широм света прихватили су слоган „Ја сам Шарли“, на бројним скуповима у знак солидарности истакнути су транспаренти са тим натписом који светли и испред зграде Европског парламента. Браћа Шериф и Саид Куаши, осумњичени за напад на „Шарли ебдо“, убијени су јуче у полицијској акцији на штампарију на североистоку Париза, где су држали једног таоца. Амеди Кулибали, одговоран за другу отмицу у кошер супермаркету у Паризу, такође је јуче убијен у полицијској акцији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here