Насловна Друштво Војислав Михаиловић: Национално помирење на бази историјске истине

Војислав Михаиловић: Национално помирење на бази историјске истине

0
ПОДИЈЕЛИ

Унук команданта Југословенске краљевске војске у отаџбини Драгољуба Михаиловића, Војислав изјавио је данас да је рехабилитација његовог деде пут ка остварењу националног помирења на бази историјских чињеница.vojislav mihailovic Војислав Михаиловић: Национално помирење на бази историјске истине

Поступак за рехабилитацију вође четничког покрета током Другог светског рата Драгољуба Михаиловића, осудјеног 1946. године на смртну казну због сарадњу са окупатором и ратних злочина, формално је почео испочетка данас пред Вишим судом у Београду.

Војислав Михаиловић је у писаној изјави навео да је Драгољуб Михаиловић био „први герилац у поробљеној Европи који се борио против фашиста и за то био одликован од француског генерала Шарла Де Гола и америчког председника Харија Трумана највишим одликовањима“€.

Draza Војислав Михаиловић: Национално помирење на бази историјске истине

,,Четрдесет шесте Михаиловићу су судили на бази политике и идеологије, а сада очекујемо одлуку независног суда на основу историјских чињеница и истине“, рекао је Михаиловић и додао да верује да ће неправда која је нанета његовом деди после овог процеса, бити исправљена.

Процес рехабилитације Драгољуба Драже Михаиловића покренуо је 2006. године пред, Вишим судом у Београду, његов унук Војислав Михаиловић.

Вучић: Интересује ме будућност, а не прошлост

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом поновног почетка процеса рехабилитације команданта Југословенске краљевске војске у отаџбини Драгољуба Драже Михаиловића, да га не интересује прошлост, већ будућност.

aleksandar vucic 02 Војислав Михаиловић: Национално помирење на бази историјске истине

,,Суд нека ради свој посао. Очекујем да донесе одлуку у складу са законом, али у политичком смислу више ме интересује будућност, него прошлост“, поручио је Вучић новинарима на Бежанијској коси.

Процес за рехабилитацију Михаиловића данас је формално кренуо испочетка због промене у саставу судског већа Вишег суда у Београду.

Захтевом за рехабилитацију од суда се тражи да поништи пресуду од 15. јула 1946. године, којом је Михаиловић осудјен на смрт стрељањем, као и да му се врате грађанска права.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here