Насловна Мозаик Вимблдон: Новак на Централном, Александра на ’двојци’

Вимблдон: Новак на Централном, Александра на ’двојци’

0
ПОДИЈЕЛИ

Петог дана Вимблдона на терену ће се наћи троје српских тенисера – Новак Ђоковић и Александра Крунић у синглу, односно Ненад Зимоњић у миксу.

NOVAK Djokovic Вимблдон: Новак на Централном, Александра на ’двојци’

Ђоковић, који брани титулу на другом Грен слему сезоне, игра са Аустралијанцем Бернардом Томићем други меч на Централном терену.

Програм на највећем терену комплекса Свеенглеског клуба у Лондону од 14 часова отварају Бугарин Григор Димитров и Ришар Гаске из Француске, што значи да би Ђоковић и Томић могли да се нађу на терену око 16.

Ђоковићу и Томићу ће то бити четврти међусобни сусрет, а сва три до сада је добио српски тенисер.

После њих двојице на Централни терен ће изаћи најбоља тенисерка света Серена Вилијамс и миљеница домаће публике Хедер Вотсон. После играња на мањим теренима, Александра је коначно добила прилику да заигра на већој сцени на Вимблдону. Њу у петак очекује сусрет са петоструком освајачицом Вимблдона Венус Вилијамс, а њихов први сусрет је трећи на Терену 2.

aleksandra krunic Вимблдон: Новак на Централном, Александра на ’двојци’

На том терену први меч од 13.15 играју Аустралијанац Ник Кирјос и Милош Раонић из Канаде, а потом ће на њега изаћи Американка Слоун Стивенс и Луције Шафаржова из Чешке. То уједно значи да би Крунићева и старија од сестара Вилијамс могле на терену да се нађу око 17 часова.

На Терену 1 програм почиње у 14 часова, а отварају га освајач Ролан Гароса и Фернандо Вердаско из Шпаније. Потом следи дуел Рускиње Марије Шарапове и Ирина-Камелије Бегу из Румуније, а последњи сусрет у петак на њему ће одиграти хрватски тенисер Марин Чилић и Американац Џон Изнер.

Дан пошто је успешно започео такмичење у дублу, Зимоњића очекује први меч у миксу. Његова партнерка биће Аустралијанка Јармила Гајдошова, а њихови први ривали су Крис Гучионе из Аустралије и Словенка Андреја Клепач. Тај меч је трећи на Терену 6, на којем први дуел почије у 13.15.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here