Насловна Друштво Видојевић: Синђелић је полицијски доушник, а „државни удар“ је намјештаљка (ВИДЕО)

Видојевић: Синђелић је полицијски доушник, а „државни удар“ је намјештаљка (ВИДЕО)

7
Саша Синђелић

Резервни официр Војске и МУП-а Србије Горан Видојевић (44) оптужио је Александра Синђелића да је покушао да му намјести хапшење на дан избора у Црној Гори, како би га оптужили за планирање терористичких напада.

Према његовим ријечима, Синђелић га је у августу контактирао и понудио му да средином октобра дође у Подгорицу, одакле треба да се организовано иде на ратиште у Украјину. Пошто је знао да се ради о преваранту, како истиче Видојевић, одбио је ту Синђелићеву понуду. Осим њега, Синђелић је тада контактирао и два његова пријатеља, са истим захтјевом, али су га и они одбили.

Видојевић је добитник многобројних одликовања и награда, а уједно је и припадник резервног састава Министарства унутрашњих послова Србије.

Озбиљан сам човјек и моја биографија је чиста. Све што кажем је истина и спреман сам да дођем у Црну Гору, да пред тужилаштвом свједочим о Александру Синђелићу и његовом покушају да ми намјести хапшење, на дан избора. Такође, спреман сам да идем и на полиграф, јер немам шта да кријем, а имам и свједоке који ће потврдити да је и њих покушао да намјести у овој причи“, каже Видојковић у разговору за „Дан“.

Синђелић, за кога сви у Србији, како каже Видојковић, знају да је полицијски доушник и сарадник службе, контактирао га је у августу.

Контакт је направио преко друштвене мреже Фејсбук и понудио ми да добро зарадим. Предложио ми је да до средине октобра, скупим 10-20 људи, који су спремни да иду да ратују за новац у Украјину. Према његовом казивању, план је био да дођемо сви у Подгорицу, гдје се одржава скуп добровољаца, за одлазак у Украјину. Синђелић је рекао да нађем људе, а он ће нам накнадно јавити тачан термин поласка за Црну Гору, а добићемо новац за путне трошкове, дневнице и за авионске карте. Пошто знам о какавом преваранту се ради, знао сам да је у питању нека мутна работа. Знао сам да спрема неку подвалу и тек након хапшења оних људи у Црној Гори, на дан избора, схватио сам да је и мени била спремљена клопка“, прича Видојковић.

Према његовим ријечима, Синђелић га је још једном контактирао почетком септембра, након чега се повукао и њему се више није јављао, али јесте неким Видојевићевим познаницима и пријатељима.

Имам информације, људе именом и презименом, којима је нудио исто што и мени. Неки од њих живе у Републици Српској и њима је покушао да прода исту причу и да им смјести планирање некаквих терористичких напада у Црној Гори. Сви су прозрели његову намјеру, јер знају да је Синђелић полицијски сарадник. Сад сви знате о каквом се човјеку ради, кад је у Црну Гору послао керамичаре, молере и кројаче, како би их похапсили и оптужили за тероризам“, истиче Видојевић.

Он тврди да је Синђелић сарадник тајне полиције, који је, по задатку, спреман све да уради, за службу.

Сви у Србији знају да сам годинама био на ратиштима, на позив државе, током деведесетих година. Био сам припадник резервног сатсава МУП-а Србије, резервни официр Војске Србије одликован сам више пута, јер сам бранио своју државу, часно и поштено. Нијесам никакав плаћеник, а у рат сам ишао да браним државу, а не да зарађујем новац. Вјероватно је је по налогу службе, Синђелић мене контактирао, да ме пошаље у Црну Гору, па да се онда представи како су људи који су бранили државу на ратиштима, хтјели да нападају и убијају по Црној Гори. То јефтина пропаганда и у овај сценарио који се сада дешава у Црној Гори нико не вјерује“, наводи Видојевић.

Да Синђелић нешто мути, како наводи Видојевић, било му је јасно када је нудио да мјесто окупљања добровољаца за Украјину, буде у Подгорици.

Зашто бих ја ишао из Јагодине за Подгорицу, да би отуда ишао за Украјину. То је тако јефтин трик, којим је покушао да ме намјести да будем ухапшен и лажно оптужен. И та прича око наводног „државног удара“, ваљда је сада свима јасна. Нијесам једини коме је Синђелић нуди ово, има људи који ће јавно причати о томе пред тужилаштвом“, поручује Видојевић.

Синђелић је, по његовим ријечима, само спреман за превару и ништа више од тога.

То је човјек којем нико не вјерује. Једина истина је да су му вјероватно платили да каже да је спремао терористички акт. Измишљене су приче да је он негдје ратовао и борио се. Па, њега нико не зна, од тих људи који су били на ратиштима. Он само има неке слике да је био негдје, а на терену га нико не познаје. И заиста је непримјерено и помислити да би неко нешто ружно направио у нама братској Црној Гори. Одговорно тврдим да је будалаштина да је Синђелић спремао атентат на Мила Ђукановића“, тврди Видојевић.

Испитати све чињенице

Горан Видојевић каже да причу о „државном удару“ треба довести до краја и испитати све чињенице.

„Не вјерујем у причу да је генерал Братислав Дикић хтио нешто да уради, чак ни да покуша нешто у Црној Гори. Ово из разлога јер је тај исти Синђелић многе људе покушао да прода сада у Црној Гори, у овој причи“, каже Видојевић.

Oсумњиченима продужен притвор

Виши суд у Подгорици продужио је на још два мјесеца притвор бившем команданту српске Жандармерије Братиславу Дикићу и осталим држављанима Србије осумњиченим за покушај тероризма у Црној Гори.

Адвокат Милан Петровић, који заступа Дикића, саопштио је да се он и даље налази у болници на Цетињу и да се очекује долазак љекара из Србије који ће га прегледати.

Тужилаштво терети бившег команданта Жандармерије да је био на челу криминалне групе која је планирала терористички напад у Црној Гори у изборној ноћи 16. октобра. Дикића терете да је са Александром Синђелићем организатор криминалне групе која је требало да почини више терористичких напада.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Upsss , dakle Dika bolestan , Sinđa izdajnik , eee pa sa čim ste vi to krenuli na Crnu Goru ?
  A domaće snage za nerede viđesmo 24.10 kako bježe po Podgorici .
  Tvrd je orah voćka čudnovata , ne slomi ga a zube pilomi !

 2. 0
  0

  Trebalo bi se pozabaviti Milovim placenicima po Srbiji, pocev od vlade pa nadalje, koji pokusavaju da mu daju vjetar u ledja, ali je dzabe sve.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here