Насловна Друштво Велимировић остаје при изјави: Нико ми није пријетио, СДТ ми потурио папир...

Велимировић остаје при изјави: Нико ми није пријетио, СДТ ми потурио папир на потпис

4
Мирко Паја Велимировић

Мирко Паја Велимировић, један од главних свједока сарадника у афери „државни удар“, је јуче, 8. априла 2017. године, био код свог адвоката Зорана Јанићијевића, који је потврдио да Велимировић остаје при изјави датој 16. јануара ове године.

Подсјетимо, у наведеној изјави од 16. јануара Велимировић истиче да је под притиском потписао конструкције црногорског СДТ-а Миливоја Катнића, и тврди да је лаж све што је црногорској полицији, тужилаштву и Вишем суду рекао о припремању крвопролића на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године.

„Звали су ме прије недељу дана из СДТ-а из Подгорице да одмах дођем. Отишао сам по њиховом позиву. Тражили су од мене да потпишем неки папир који ми нису прочитали. Потписао сам. Нису ми дали копију и не знам шта сам потписао. У тужилаштву тог дана нисам помињао да ми било ко пријети. Желим да саопштим да остајем при изјави коју сам дао у Новом Пазару“, саопштио је свом адвокату Велимировић јуче.

Ова изјава доказује да су нетачне тврдње СДТ-а Миливоја Катнића да је Велимировић „изложен притисцима оних лица против којих кривични поступак није окончан, односно структура које стоје иза њих“, како је то Катнић устврдио дан након објаве ДФ-а да је Велимировић промијенио изјаву.

Такође, СДТ је тврдио да је Велимировић о наводним пријетњама „обавијестио специјалног тужиоца“, што Велимировић јучешњом изјавом изричито демантује. („У тужилаштву тог дана нисам помињао да ми било ко пријети. Желим да саопштим да остајем при изјави коју сам дао у Новом Пазару.“)

Јучерашњу потврду да Мирко Паја Велимировић остаје при изјави датој 16. јануара у Новом Пазару пренио је Демократском фронту његов правни заступник Зоран Јанићијевић, а ДФ је исту обзнанио на данашњем пресу.

Славен Радуновић, који је новинарима ишчитао изјаву, пренио је и да је Јанићијевић нагласио да је Велимировић јуче био видно узнемирен, и то због „комуникације коју има са тужилаштвом у Црној Гори, као и са властима на Косову*, са којима Велимировић има неке нерашчишћене рачуне“.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovo budale iz Ibarska Kolašina, jedno misli, drugo priča, treće radi, četvrto sniva, peto namišlja, šesto sprema …
  Usrećili se š njim Katiljiću bane i montenegrinska ordija!
  Ako im on ne pomože u naumu, još i ono grdila od Sinjđe-Minđe, niko valah neće!???
  A, čudne li družine, jadi ga znali!
  Eto ti Zeče, ako ovo čitaš, kako se ono onomad Turci jadom zabaviše sa nama!!!
  Utekoše, jadi ga znali, glavom bez obzira iz najljepše Planine!
  … A mi, junaci, neko kako!??

 2. 0
  0

  Koliko maloumnih ideja iz Katine ćelave tintare,prosto da ne povjeruješ.A inače djeluje „pametno i bistro“.Jadi jadovi od te budaletine,na šta je sve spreman da bi izvršio zadatak koji je dobio.Sve mu se prosulo jer su u laži kratke noge.
  Zamislite „talik crnogorski“ i sliku za istoriju:Kata između dva „sokola“,ne znaš koji je grđi od kojega i koje je to dno ljudsko.Režiseru Kati se traka toliko zamrsila da srlja ka pile u kučine.Iz toga blata ga ne mogu iščupati ni Kodančić ni Toplica,niti Nato alijansa.Možda „montenegro pravosuđe“ može da popravi situaciju.Treba uvesti u igru neke nove glumce da bi se film za malu đecu nekako završio,ali ni njima neće bit uvjerljivo.Bruka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here