Насловна Политика УРА: Гдје су пријаве против гробара никшићке привреде?

УРА: Гдје су пријаве против гробара никшићке привреде?

0
ПОДИЈЕЛИ

Општински одбор Грађанског покрета УРА Никшић изражава протест поводом покретања кривичних пријава против 35 радника Рудника Боксита Никшић због начина како су покушавали изборити своја радничка права.

URA УРА: Гдје су пријаве против гробара никшићке привреде?

„Не сматрамо да је начин на који су радници Боксита то урадили добар, али да ли је исправно и оправдано да ти исти радници већ годинама не могу обезбиједити основне услове за живот својих породице? Да ли је „господо“ из власти који сте урушили некад најбоље предузеће у окружењу, нормално да радници мјесецима не примају муком зарађен новац?“, питали су из УРА.

Раде Милошевић, члан Координационог одбора УРА, сматра да било гдје у свијету радници у рудницима, када крећу да се спуштају у рударска окна, отпоздрављају једни другима са поздравом „Срећно“, што довољно говори у каквим условима раде. „Непојмљиво је да за тако ризичан посао не буду адекватно плаћени.“

Каже да једино у нашој држави радници ем што не добијају зарађен хљеб него приде добијају и кривичне пријаве. „Овим потезом недомаћинска власт у Црној Гори показује да су им радници и радничка класа задња рупа на свирали, која свира само за њима узак круг кумова и пријатеља који су оголили и уназадили црногорско друштво.“

„На овакав начин покушавају умирити и последњу искру радничког отпора, који жели да скрене пажњу на „цунами“ који је задесио све раднике у Црној Гори. Посебно је то изражено у премијеровом родном граду гдје више раднички хљеб не зарађују радници Грађевинског, Аутопревозног, ПТК, Конија, ШИК Јаворка, Мљекаре, Рудника Боксита,а какве су стратешке партнере довели иста судбина очекује и ово мало радника Жељезаре и Металца. Постављамо питање премијеру и његовим ресорним министрима ко ће да кривично  одговара што су радници у свим овим никшићким предузећима доведени до просјачког штапа“, додаје Милошевић.

„Да је иоле уређена правна држава за све ово кроз шта пролазе радници у Никшићу до сада би одговорни морали бити на издржавамју затворских казни, али очигледно је премијер за ових 25 година поставио такав систем да је најбоље да је што мање фирма и радника у њима јер је тако сигурнији и безбрижнији од било каквог радничког бунта, на чијим крилима је у џемперу дошао на власт. И поред тога, увјерени смо да се ближи потоња ура на власти гробарима радничке класе у Црној Гори“, закључили су из УРА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here