Насловна Политика Украјина: Пендрецима на пензионере и жене (ВИДЕО)

Украјина: Пендрецима на пензионере и жене (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Само годину дана послије „Евромајдана“, када су активисти оптужили бившег предсједника Виктора Јануковича за прекомјерну употребу силе против демонстраната, нове украјинске власти отишле су корак даље.

Видео-снимак постављен на Јутјуб приказује интервентну јединицу украјинске полиције како против мирних демонстраната, међу којима су били углавном жене и пензионери, користи пендреке и пријети да ће отворити ватру.

Украјинска Влада користила је тешко наоружане специјалне полицијске снаге у Кијеву како би разбила демонстрације одржане у знак протеста против владиних мјера смањења трошкова.

Како би показали колико су озбиљни, полицајци су пријетили да ће пуцати у масу ако их ико нападне.

Снимак који је постављен на Јутјуб приказује полицију како користи пендреке против демонстрација на којима су махом учествовали жене и пензионери.
„Не радимо ништа незаконито, само стојимо овде“, довикнуо је неко из масе полицији, али то није било довољно Порошенковим маскираним људима, него су почели да разбијају мирне демонстрације отимајући транспаренте и гурајући људе.

berkut specijalna policija ukrajina foto rojters 1393404341 452017 Украјина: Пендрецима на пензионере и жене (ВИДЕО)

„Ако нас неко пипне, пуцаћемо!“, урлао је полицајац према маси.
Потези актуелног украјинског предсједника Петра Порошенка драстично се разликују од његовог претходника.

Бивши предсједник, који је оборен са власти у пучу прошле године, наредио је својим полицијским снагама да не користе силу и не пуцају на демонстранте, иако је маса окупљена на тргу Мајдан била много агресивнија, бацајући молотовљеве коктеле на снаге реда. Прошло је годину дана откако се промијенила власт у Кијеву. Друга је Влада и други прсједседник, међутим свеукупно стање у земљи није се побољшало. У ствари, стање се знатно погоршало: економија је на ивици колапса, рат на истоку дуго траје, а показује се и да Украјинци немају слободу да искажу неслагање и демонстрирају против садашњих власти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here