Насловна Друштво Ухапшено четворо осумњичених за тероризам

Ухапшено четворо осумњичених за тероризам

0
ПОДИЈЕЛИ

Најмање четворо људи ухапшено је данас у Атини, у оквиру истраге о џихадистичкој ћелији, растуреној ове седмице у Белгији, пре него што су њени чланови успели да изврше било који напад, саопштио је извор из грчке полиције.

Akropolj Atina Partenon 670x446 Ухапшено четворо осумњичених за тероризам

Грчка антитерористичка полиција покушава да открије да ли су ухапшени, међу којима је Абделхамид Абауд (27), највероватније вођа ћелије, планирали нападе из Грчке.

Хапшење се одиграло у кварту Панграти у Атини, усред дана, а том приликом заплењено је и неколико мобилних телефона, наводи извор из полиције.

Белгијске службе безбедности завршиле су ове седмице обимну антитерористичку акцију у којој су двојица осумњичених убијена, а већи број особа ухапшен.

Полиција је извела серију рација у западном предграђу Брисела Ајндховену и у градићу Вервијеу близу немачке границе са циљем да разбије групе џихадиста које су спремале терористичке нападе.

Двојица осумњичених убијена су у размени ватре са полицајцима у Вервијеу, а једна особа је рањена.

Белгијске власти су раније саопштиле да су терористи спремали терористичке нападе сличне онима које су џихадисти прошле недеље извели у Паризу, али да белгијске групе нису биле директно повезане са француским џихадистима.

Абауд, Белгијанац мароканског порекла, озлоглашени је џихадиста, који је боравио у Сирији, наводи, АФП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here