Насловна Политика У Москви Оландова изјава о укидању санкција није дочекана на ура

У Москви Оландова изјава о укидању санкција није дочекана на ура

0
ПОДИЈЕЛИ

Званична Русија је – додуше, не са највишег нивоа – показала опрез према изјави Франсоа Оланда да Европа треба да укине санкције уведене против Москве уколико дође до „прогреса поводом Украјине“.

20302 У Москви Оландова изјава о укидању санкција није дочекана на ура

Први заменик шефа посланичке групе владајуће Јединствене Русије, Франц Клинчевич, оценио је да је та изјава  француског председника „неадекватна и необјективна“.

Нагласио је да Русија није увучена у догађаје у Украјини и да на њој не лежи одговорност за „деструктивне процесе повезане са заоштравањем санкцијашке политике“.

Да, то је необјективна и неадекватна изјава. Сви они (на Западу) понашају се лицемерно. Ситуација на Украјини повезана је само са једним: са деструктивним процесима око Русије. Наша земља је у те процесе увучена против своје воље“.

Клинцевич је овоме чак додао: „Оланд и Европска унија су марионете у рукама Американаца и то треба отворено говорити. Нико од њих нема намеру ништа да обустави и укине. Они одлично схватају да ми Русе (у Украјини) нећемо оставити на цедилу и да ћемо се за њих борити. Русија је ту борбу досад водила дипломатским путем и тако ће је водити и даље. А како је те људе подржавала материјално, тако ће их и даље подржавати јер ти људи морају нешто да једу“.

Имајући у виду француско одбијање да (због Украјине) испоручи Москви већ купљене носаче хеликоптера, Клинцевич је рекао да његова земља располаже и бродоградилишним капацитетима и технологијама неопходним чак и за градњу десантних бродова типа француских „Мистрала“.

Први такав носач хеликоптера Француска је била дужна да руској ратној флоти испоручи 14. новембра, али то Париз – под притиском Вашингтона и партнера из НАТО – није учинио ни до данас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here