Насловна Политика У ишчекивању Божића и Дана Републике Српске

У ишчекивању Божића и Дана Републике Српске

0
ПОДИЈЕЛИ

Христово Рођење и Његово Васкрсење два су суштински повезана догађаја и као такви они су најљепши и најрадоснији. Да није било Васкрсења, не би било ни побједе над смрћу и не би било суштинског смисла живота, вјечнога живота. Христос би се родио и био један од многих, каже Дане Чанковић.

republika srpska У ишчекивању Божића и Дана Републике Српске

„Српски народ 9. јануара дочекује још један празник, дан када је 1992. године настала Рапублика Српска.  Дејтонским мировним споразумом она је међународно потврђена као друштвени, политички и правни субјективитет, а ентитетске границе међународно признате“, додаје се у саопштењу.

Чанковић додаје да је Република Српска израз воље српског народа западно од Дрине. И за њега она представља слободу. И као таква она је и радост за цјелокупан српски народ.

„Република Српска може да „умре“ само ако би „васкрсла“ у рјешењу српског националног питања. Покрет традиционално прославља Дан Републике Српске тако што колона аутомобила са српским заставама и прикладном музиком прође улицама Бањалуке и унесе радост у народ. Сваке године идемо и са различитом поруком која прати наведена дешавања. С обзиром да је за Републику Српску најважније српско јединство, а за њене противнике његово нејединство, овог пута порука ће гласити: „Непријатељско је завади па владај, а наше је јединство““, додаје се у саопштењу.

Позивамо све Србе, гдје год били, да на себи својствен начин узму учешће у прослави Дана Републике Српске и пожели јој се срећна крсна слава Свети Архиђакон Стефан„, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here