Насловна Политика Тачка на фарсу: Није било оружја, Велимировић под уцјеном потписивао Катнићеве конструкције...

Тачка на фарсу: Није било оружја, Велимировић под уцјеном потписивао Катнићеве конструкције (ВИДЕО)

42
Предраг Булатовић

Демократски фронт је на ванредној прес-конференцији објелоданио изјаву Мирка Велимировића у којој он наводи да је злоупотријебљен од специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

Новинарима су се обратили Предраг Булатовић и Милутин Ђукановић наводећи да су дошли до нових, кључних сазнања која стављају тачку на фарсу звану ”државни удар”.

„Ми смо дошли до потписаног исказа, и овјереног у српском тужилаштву, од стране Мирка Велимировића на којем стоји, како је раније дао лажан исказ о његовој умијешаности о дешавањима 16. октобра“, рекао је члан предсједништва ДФ-а Предраг Булатовић.

Он је рекао да се може закључити, што се ДФ-а тиче, да је процес око „државног удара“ правно завршен јер он више нема смисла и да је циљ овог, како кажу, монтираног процеса да се покуша ослабити ДФ као снажна опозициона структура Милу Ђукановићу и његовом режиму.

DF press

„Очигледно да СДТ, полиција и АНБ прате сваког функционера ДФ. Ми смо говорили о  овој изјави међу собом, у просторијама ДФ-а, и очигледно је да смо прислушкивани. И зато је извршен притисак на Велимировића, и зато је он доведен у Подгорицу. И ако је ко вршио притисак, од суђења до данас, на Велимировића, онда је то радио СДТ да утврде да ли постоји оваква изјава или не. И зато је настала паника у АНБ-у, СДТ и брифовање јавности да ће се нешто појавити“, казао је Булатовић.

Булатовић је рекао да Катнић нема доказе против ДФ-а,и да их не може ни имати, те да он спинује јавност од 16. октобра до данас.

„Ово је практично оповргавање споразума о признању кривице који је потписао Велимировић, а овјерио Виши суд. Ако имамо у виду да је и полицијски службеник, извјесни Самарџић потписао споразум о признању кривице и одустао до тог споразума, и рекао да је на њега вршен притисак па је морао да потпише, онда се поставља питање – до када СДТ и Катнић могу да уцјењују људе слободом и врше на њих притисак, да потписују споразуме о признању кривице, да их суд овјерава и да то буде, на крају, доказ против ДФ-а и његових лидера“, рекао је Булатовић

Предсједник Клуба посланика ДФ-а Милутин Ђукановић је рекао да се у овом случају ради о стравичном и невиђеном прогону ДФ-а.

milutin-djukanovic

„Тај прогон је организовала криминална група на чијем челу је Мило Ђукановић, затим Беба Поповић, Зоран Пажин и Миливоје Катнић. Због тога ће ДФ поднијети кривичне пријаве против Катнића и специјалног тужиоца Саше Чађеновића, због разних фалсификата у овом случају, гдје не постоји ни један материјални доказ“, истакао је Ђукановић.

Он је рекао да ће против њих поднијети и пријаве због игнорисања институција Црне Горе.

„Невјероватно је да ни једна институција није била упозната да је на сцени државни удар“, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је нагласио да ће се обратити и Тужилачком савјету и Врховном државном тужиоцу да у најкраћем могућем року смијене Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

„Свакоме је више него јасно да се овдје ради о невиђеној фарси чија је суштина била да се спријечи побједа опозиције на изборима од 16. октобра“, казао је Ђукановић.

Наиме, у исказу који је Мирко Велимировић дао у суду у Новом Пазару, 16. јануара 2017. године, каже се да је  признање кривице које је прихватио на суђењу у Црној Гори заправо конструкција Специјалног тужилаштва ”у сврху која је само том органу знана”. Тврди да је потписао уговор о признању кривице само зато што је ”уцењен слободом људи” које је лично ангажовао, њих укупно 17 из Зубиног Потока и других крајева Србије.

Моја једина намјера када сам је потписао је била да спасим затвора 17 особа које су дошле по мом позиву на митингу да изразе незадовољство и то искључиво мирним средствима. Нико од нас није имао никакво оружје. Уцијењен слободом људи који су ми вјеровали пристао бих да потпишем било шта”, тврди у својој изјави пред новопазарским судом Велимировић.

Velimirovic dok 3

Даље, Велимировић подцртава да људи које је он ангажовао нису имали никакво ”средство којим би неко могао бити макар и лакше повређен”. Сходно томе, они нису ни имали намјеру, нити су могли да врше било какво насиље према полицији и грађанима Црне Горе.

Након пријема пресуде од 7. децембра 2016. године и пажљивог читања исте, схватио сам да сам од стране Специјалног тужилаштва на одређени начин злоупотријебљен, у сврху која је само том органу знана. Не желим да неистинитим исказом проузрокујем патње и губитак слободе или осуду било кога. Желим да умирим своју савјест изношењем једине истине од октобра 2016. године. Конструкција мог наводног признања која се помиње у пресуди је састављена од стране Катнића и исту нисам ни читао, само сам је потписао” наводи Велимировић.

На крају, Велимировић наглашава да са лицем које се презива Синђелић никада није договарао било какве криминалне активности, па ни оружане нападе у Црној Гори. То заправо значи да Велимировић негира да је икад купљено икакво оружје, те да је све конструкција Специјалног тужилаштва Црне Горе, на челу са Миливојем Катнићем. Уосталом, то је постало бјелодано из контрадикторне изјаве коју је Велимировић дао на суђењу у Црној Гори, а према којој је, између осталих нелогичности, испало да је у истом тренутку био на три различита мјеста која су међусобно удаљена стотинама километара.

Velimirovic dok 2

Поред тога, Специјално тужилаштво упорно не одговара на логично питање јавности због чега је наводно куповано оружје да би одмах након тога било уништено, и то без икаквог доказа да је постојало. Овим исказом Мирка Велимировића од 16. јануара, ставља се тачка на ту фарсу, а и на комплетан ”државни удар”. Тиме су врло директно потврђене сумње јавности да је у питању режимска конструција у циљу спашавања власти Мила Ђукановића.

42 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Нико нормалан није ни посумњао у лажи о државном удару чак ни они који подржавају безнађе лоповлук и криминал.

 2. 0
  0

  Паја Велимировић је чељаде без интегритета, како ми у Катунску нахију зборимо. Ништа-роба, што кажу у Љешанску нахију. Како да му вјерујем да кад ће рећи истину, а кад ће слагати, кад је час ово, а час оно. А ти куме што ми га доведе, сад узми нобела па га за пас зађени. Ја Специјални талик јуначки се више умирит не могу!

 3. 0
  0

  Ovo može da znači samo da je došla voda do uši i da Pedja vadi slamčice za spasavanje…
  Cirkus je evidentan kada ovakvu vijest saopštavaju trećepozivci fronta…Pravno , njegov iskaz je finalan i više Bog tu ne može – kažem sa pravne strane – promijeniti ništa – neka me neko demantuje iz df-a.

  • 0
   0

   Аха, важно је „правно“ у апсурдистану, а истина је небитна.

   Него, кад ти је почела удбашка смјена?

  • 0
   0

   O,Fingeru,kad se izvadiš iz….,tada ćeš shvatiti da je pravo ono što je ispravno.A ispravno je obično ono što je istinito,a ne ono što budalama pada na pamet.Sramotna dvorska luda,to je vrlo često botovsko zanimanje.Okani se toga dok ne pošašaviš,ka Šišmakov…)

 4. 0
  0

  Миливоје да те научим један штос. Сад ти њих оптужи контра оптужбом да је сада ова изјава дата под притиском Вучића. Или, Миливоје, боље немој ништа причати. Зајеб.ћеш опет нешто, мада развесељаваш овај натмурени народ. Ми ћемо се потрудити да смислимо нешто. Прати само портале. и чувај се да те “пријатељи“ низ воду не пусте, или ти науде.

 5. 0
  0

  crnogorski patrioti ovim potezima i politikom pokazuju ostatku slobodnog svijeta kako se treba boriti protiv ove zlikovačke nato pakta okupacione sile. mali a ponosni i ono što je najvažnije pametni. mali a nož su zarili u nato pakta zločinački trbuh. iste one sile koja se smatra velikom i moćnom i bez premca. samo naprijed braćo, neće puno vremena proći kada će vaš put slijediti i ostale nacije koje trpe nato okupacione trupe na svojoj teritoriji. zato su okupacioni špijuni preko 20 godina rovarili po ovim našim slobodarskim državama ali im sve uzalud jer i mnogo jači i mnogo prije njih nisu ništa mogli

 6. 0
  0

  Nesto ne vidim datum na ovoj izjavi, a to je vrlo bitno. Da li je ovu izjavu dao prije ili nakon svjedocenja u CG sudu. Cudno je da potpisana izjava ne sadrzi datum. 🙂

    • 0
     0

     Иста, веруј ми. Потписано у суду у Новом Пазару код Муамере поштене. Уосталом, у самој изјави, чак и да не верујеш да су исте, ено ти у првој да је даје након пресуде у ЦГ.

     • 0
      0

      „… tragovi mu smrde nečovještvom…“ – reče ‘Lovćenski Tajnovidac’, kao da vas je poznava (i jeste, pitajte Amfilohija).

 7. 0
  0

  Ovako nijedna vlast na svijetu nije brukala svoj narod kao ova. Odavno svi znamo da ova ološ što nam život upropasti nema ni stida ni obraza. Žali nas Bože đe živimo.

 8. 0
  0

  He , he , he , znao sam , priprijetili ćetnici Pajo i on promjenio izkaz , sa tim što mu ovaj novi iskaz ne vrijedi boba jer je potpisao priznanje koje je konačno .
  Sve je veća panika u Dražinom frontu kako se primiče rok za podizanje optužnice , malo je onih koji sumnjaju u validnost dokaza .
  A Paja , kao i svaki drugi ćetnik , šetlja petlja , danas ovako śutra onako .

  • 0
   0

   Масја, дао сам ти “инспирацију“ у мом првом коментару и одмах си се упецао. Можеш ли ишта сам да смислиш ?

    • 0
     0

     Масја, ипак сам погодио мету. Натјераио сам те да позовеш у помоћ сараднике да те “лајкују“. Знаш да си ми симпатичан и помало ми твој труд личи на Катин. Масја је мој друг.

 9. 0
  0

  И би државни удар кога припреми Удба.
  И обрука се балканси талик шпијун Кантић, а Удба заведе диктатуру и призва НАТО да вођу спаси.
  И десише се нови избори на којима опзиција предвођена макама збаци диктатора кога се одрече НАТО.

 10. 0
  0

  Да ли некад замислите како масја изгледа уживо, на основу ових излива мудрости? Стварно ти желим све најбоље, али стварно, али мораш и ти мало запет Масјко, мораш показати да желиш бити добар, па ће Бог помоћ. Ово ти до сад турске паре не ваља!

  • 0
   0

   Ču kako izgleda , ka’ dični crnogorac , onaj za kojim se đevojke okreću , a tek kad prozborim , eee padaju s’nogu , nego što !
   E i ja tebe Vuśa želim sve najbolje , pa da se dozoveš i vratiš u crnogorce ka’ što su ti preci bili .
   A ove ćetnike će sve uhititi .

    • 0
     0

     Miljenko bate , đe mi spomenu Beograđanke da se śećam te ljepote , to su najljepše đevojke na svijet , najšarmantnije , najseksipilnije , najprivlačnije ….
     Koju mržnju kuko ?
     To što znam vas ćetnike ne znači da mrzim bilo koga a najmanje našu braću srbe , njih volim , ali one prave srbe a ne vas što ste od skoro postali srbi , vama se ne zna što ste i ko ste od popisa do popisa .

     • 0
      0

      Ja samo pitam,tako mi se ucinje,znaju one da ismiju tipove sa tvojim vokabularom.Dobro de tebi su djedovi bili crnogorci srpske vjere,oni se nebi ljutili na nas.

  • 0
   0

   Ја сам био убјеђен сто посто да је Маша женско. Оно „Маша и медвјед“…

 11. 0
  0

  О неком безвезњаковићу Кантићу или како већ се зове ви за пар мјесеци објависте хиљаду чланака. Што је трагедија, за истог тог никоговића сте раније писали да је витез ЦГ који ће лично Милу ставити лисице на руке. Чему толико глупирање Фајронтовци?

  ДФ низ воду, сви за Демократе!

  • 0
   0

   Ово је онај удбаш који се представља као Србин? Он је својевремено говорио како НОВА треба да се ослободи ”удбаша” Даниловића, а кад је напустио, онда је тврдио да је Даниловић најбоље што је та странка имала.

   Багра мала удбашка, сад видим навија за Демократе. Хм, зашто?

 12. 0
  0

  I još nešto , s obzirom da je ovaj u CG i da je pod „okom“,nemojte se začuditi ako śutra ( Maśa fala na ś !!!) da izjavu kod Milivoja da su mu prijetili u Srbiji i da je pod prisilom dao ovu izjavu, ako je ovo uopšte legalan papir…fali mi nešto pečata na ovim papirima, znajući srbijansku administraciju

 13. 0
  0

  Evo ima jedna nedjelja ubi nas neki mir,nije ovo dobro save mi se cini brzo ce nekoga opet i tako se mi zbavljamo cetnicima iz Srbije i partizanskom vlascu u Montenegro.

 14. 0
  0

  Katnic, bivsi ministar u vladi, Katnic-„tuzilac“, Luksic, zamislite „premijer“, pa na desetine nekih Pejovica, Pajovica, Bogojevica i Trtukovica….Pravo je cudo, kako ta dps-mafija aca-brana-filipa-mila-duska.., pronalazi te sitne spijune i lopove..? No, izgleda da ta udba stvarno zna koje su familije po Cg rasadnici ljudskog nistavila..

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here