Насловна Мозаик Светски рекордер плива за Србију

Светски рекордер плива за Србију

0
ПОДИЈЕЛИ

Светски рекордер на 200 метара леђним стилом у малим базенима Аркадиј Вјачанин изразио је жељу да плива за српску репрезентацију!

arkadij Светски рекордер плива за Србију

На званичном сајту Пливачког савеза Србије објављено је да је покренута процедура како би 30-годишњи пливач добио држављанство, а министар омладине и спорта Вања Удовичић проценио је да је то у интересу наше земље, те да би предмет требало завршити по хитном поступку, како је и послат.

„Уверени смо да ће Вјатчанинови резултати представљати значајно побољшање наших репрезентативних перформанси. Нарочито ће драгоцено бити његово учешће у мешовитој штафети уз Велимира Стјепановића, Ивана Ленђера и Чабу Силађија које би нас приближило освајању медаље на Олимпијским играма и Европском првенству, а тиме бисмо остварили значајан успех за српски спорт у целини. Пливачки савез Србије ће покренути прописане процедуре код ФИНА како би се и његово спортско држављанство променило“, стоји у саопштењу Савеза.

Будући члан српске репрезентације већ 15 година бранио је боје руског националног тима, а највећи успеси су му бронзе на 100 и 200 метара леђним стилом 2009. године на Олимпијади у Пекингу. Наредне године постао је и светски рекордер у малим базенима на 200 метара, а 2006. године освојио је два злата (такође 100 и 200 метара леђно) на ЕП у Будимпешти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here