Насловна Друштво Сувајџић: Земунски клан требало да убије оптужене за убиство Ћурувије

Сувајџић: Земунски клан требало да убије оптужене за убиство Ћурувије

1
ПОДИЈЕЛИ

Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије настављено је данас у Специјалном суду у Београду свједочењем некадашњег припадника земунског клана Миладина Сувајџића.

Сувајџић, свједок-сарадник у процесу за убиство некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића рекао је да је у јуну 2002. сазнао да је требало да припадници земунског клана убију Мирослава Курака и Ратка Ромића, оптужене за убиство Ћурувије.

Он је, на питање замјеника тужиоца Миленка Мандића рекао да је то сазнао од припадника земунског клана Милоша Симовића као и да је потом чуо да се од убиства Курака и Ромића одустало.

„Симовић је дошао код мене и тражио специјале (мобилне телефоне) и рекао је да су тражили да убију људе који су убили Ћурувију“, рекао је Сувајџић.

Он је рекао и да се од тих убистава одустало, како је чуо, јер се Курак договорио са командантом ЈСО Милорадом Улемеком Легијом а Легија са шефом земунског клана Душаном Спасојевићем.

Сувајџић је рекао и да је његова улога у том убиству требало да буде набављање мањих аутомобила.

Сувајџић, познат под надимком „Ђура Мутави“, налази се на непознатој локацији под заштитом полиције, а на почетку свједочења је навео да је промијенио име.

Касније данас требало би да свједочи пензионисани начелник Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловић.

Миловић је био припадник групе „Поскок“ која је послије петооктобарских промјена 2000. године истраживала политичка убиства из периода власти Слободана Милошевића, а уз случај Ћурувија, бавила се и злочином на Ибарској магистрали и убиством Ивана Стамболића.

Ћурувија је убијен на Ускрс 11. априла 1999. у Београду, а за његово убиство Тужилаштво за организовани криминал терети тадашњег начелника ДБ Радомира Марковића, начелника београдског центра ДБ Милана Радоњића и бившег главног инспектора Друге управе ДБ Ратка Ромића.

По оптужници, Ћурувију је убио Мирослав Курак који је у бјекству, а саучесник му је био Ратко Ромић који је као и Радоњић ухапшен у јануару 2014. Оптужени су током претходних рочишта одбацили сваку повезаност с тим злочином.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Zemunski Klan koji je bio na platnom spisku srpskog KOSa je trebao da likvidira članove srpske državne bezbijednosti. Koji su ubili novinara po nalogu srpskog političkog vrha (i njegove supruge)…
    I Gośa traži da budemo u savezu š njima!?
    Idi, begaj…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here