Насловна Политика Супруга нападача побјегла у Сирију

Супруга нападача побјегла у Сирију

0
ПОДИЈЕЛИ

Хајат Бумедијен, невјенчана супруга једног од починилаца терористичких напада у Паризу, прешла је из Турске у Сирију на дан када је њен муж убио полицајца.

zena terorista Супруга нападача побјегла у Сирију

То је јутрос објавио турски министар спољних послова Мевлет Чавушоглу.

Он је рекао новинској агенцији Анадолији да је Бумедијен 2. јануара стигла у Турску из Мадрида, уочи масакра у Паризу, и да је одсела у једном хотелу у Истанбулу.

Према Чавушоглуовим ријечима, турске власти су установиле да је Бумедијен прешла у Сирију у четвртак, истог дана кад је њен супруг убио полицајца у предграђу Париза, а дан након масакра у редакцији сатиричног магазина Шарли Ебдо.

Снаге безбједности трагају за особом коју је премијер Француске Мануел Валс назвао „вјероватним“ саучесником у терористичким нападима који су три дана потресали Француску.

Валс је рекао да је потрага хитна јер је „пријетња и даље присутна“.

У нападима је погинуло 17 људи, међу њима новинари Шарли Ебдоа, таоци и три полицајца.

Сва три нападача убијена су у петак у готово симултаним акцијама француске полиције.

На једном видео снимку који се појавио јуче, један од нападача објашњава како ће се напади одвијати, и полиција жели да нађе особу која је снимила и поставила на интернет тај снимак.

Мануел Валс је данас рекао француској телевизији БФМ да је Француска у рату са „тероризмом, џихадизмом и радикалним исламом“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here