Насловна Политика Спор Хрватске и Словеније: Понуђене оставке

Спор Хрватске и Словеније: Понуђене оставке

0
ПОДИЈЕЛИ

Словеначка заступница пред Арбитажним судом за решавање границе између Хрватске и Словеније Симона Дреник јутрос је писмено понудила оставку, пише Јутарњи.хр.

zastave 409x272 Спор Хрватске и Словеније: Понуђене оставке

Портал 24.ур такођер преноси, неслужбено, да се словеначки судија Јернеј Секолец искључио из поступка. РТВ Словенија је објавила да је Секолец већ поднео писмену оставку председнику Арбитражног суда у Хагу.

Премијер Словеније Миро Церар је за послеподне најавио седницу парламентарног одбора за контролу обавештајних служби. Иако је отворено рекао да није имао никаквих информација о разговорима, све је већи притисак да због овог скандала оставку морају дати и премијер и министар спољних послова Карл Ерјавец.

Подсетимо, медији су јуче објавили да је Хрватска изгубила гранични спор са Словенијом и да ће најмање две трећине Пиранског залива припасти Словенији. Наведено је и да су Словенци активно лобирали код судија Арбитражног суда да се пресуди у њихову корист. Спомињу се транскрипти из којих се може закључити да је Словенија добила спор већ у раној фази.

„Вечерњи лист“ је објавио да поседује транскрипте разговора словеначког члана арбитражног суда Јернеја Секолеца и словеначке заступнице пред судом Симоне Дреник из Министарства спољних послова у којима се види како јој је Секолец преносио детаље из поверљиве дискусије председника суда и осталих арбитара.

Медији се данас питају да ли је на помолу „Балкански Вотергејт“?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here