Насловна Друштво СНП: Посленицима јавне ријечи додијелити статус службених лица

СНП: Посленицима јавне ријечи додијелити статус службених лица

0
ПОДИЈЕЛИ

Од великог је значаја слободно новинарство преко којег се одсликавају укупне грађанске слободе сваке земље.

SNP 409x274 СНП: Посленицима јавне ријечи додијелити статус службених лица

Слобода медија, објективно и независно информисање, за СНП представљају једну од окосница грађанског друштва, истиче се у честитки те партије поводом Дана новинара Црне Горе.

„СНП подсјећа да би за наше друштво итекако била значајна идеја и могућност коју смо раније иницирали, да се посленицима јавне ријечи додијели статус службених лица. На тај начин би се спријечило да новинари буду мета незадовољника било које врсте. Пут до истине није лак а у Црној Гори се још од давнина за ријеч увијек давало много, некад и највише. Један од оних који је за ријеч дао свој живот је и Душко Јовановић, чији лик и дјело представљају симбол слободног и храброг новинарства и на то увијек треба подсјећати како се никад више не би поновило”, казали су у СНП-у.

Он су позвали сва новинарска удружења и све слободне новинаре, да заједно још једном затраже од државних органа пуну истину о убиству  Душка Јовановића, односно ко је налогодавац и за чији интерес је убијен главни и одговорни уредника листа Дан и посланик у Скупштини Црне Горе.

Честитке и од стране делегације ЕУ

Слободни, разноврсни и независни медији играју важну улогу у промовисању и заштити слободе мишљења и изражавања, као и других темељних права, истиче се у честитки Делегације Европске уније у Црној Гори, поводом Дана новинара.

eu evropska unija zastava 650x433 409x272 СНП: Посленицима јавне ријечи додијелити статус службених лица

„Квалитетнији, одговорнији и тачнији медији подразумијевају и бољу комуникацију на тему приступних преговора. Непристрасност и различитост мишљења, као и свијест о потреби да се заштите темељна права појединаца, представљају неке од кључних аспеката новинарског рада – рада без којег је демократско друштво незамисливо“, казали су у Делегацији.

Како су нагласили, кроз саморегулацију, медији прихватају свој дио одговорности за квалитет јавног дискурса.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here